Naslovnica / Črna kronika / Lažni požarni preplah v Godiču

Lažni požarni preplah v Godiču

Gasilci so okoli pol devete zjutraj prejeli obvestilo, da naj bi pri stanovanjski hiši v Godiču gorela drva.

Na poziv so se odzvali gasilci PGD Kamniška Bistrica in PGD Kamnik, ki pa so ob prihodu na kraj domnevnega požara ugotovili, da njihovo posredovanje ni potrebno oz. da gre za pomoto prijavitelja domnevnega požara, ki je omejeno in nadzorovano požiganje listja v ograjenem prostoru na vrtu pred stanovanjsko hišo zamenjal za požar.

Gasilci, ki so se kaj hitro vrnili nazaj v svoje gasilske domove, so se ob tem pošalili, da je vaja uspela, obenem pa starejšega občana in svojega bližnjega soseda prijazno opozorili, da je Uprava za zaščito in reševanje po vsej državi razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja.

 

Naj ponovimo, da je v času razglašene velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar, ter izvajati ognjemete.