Naslovnica / NOVICE / Letos še brez odločitve o morebitnem novem direktorju oz. direktorici ZTŠK Kamnik

Letos še brez odločitve o morebitnem novem direktorju oz. direktorici ZTŠK Kamnik

Svetu Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik se je, na včerajšnjem nadaljevanju 67. redne seje, od dveh prijavljenih kandidatov, ki sta izpolnjevala pogoje, lahko predstavil zgolj direktorski kandidat, predstavitev kandidatke pa bo opravljena kasneje.

Ker je svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik na včerajšnjem nadaljevanju seje lahko opravil razgovor zgolj z enim izmed obeh prijavljenih kandidatov za mesto direktorja, so se člani sveta zavoda odločili, da bodo predstavitev kandidatke, ki je svojo odsotnost opravičila z zdravstvenimi težavami, opravili naknadno, s čemer so preložili tudi odločitev o morebitni izbiri izbiri katerega koli izmed obeh prijavljenih kandidatov, ki izpolnjujeta pogoje.

Kdaj bo pogovor s kandidatko opravljen zaenkrat še ni znano, zagotovo pa se bo to zgodilo šele po lokalnih volitvah, tako da bo, v primeru, da se člani sveta zavoda, za razliko od prvega izbirnega kroga, tokrat odločijo za katerega izmed obeh prijavljenih kanditatov, imenovanje morebitne nove direktorice oz. direktorja, obravnaval že novi občinski svet.

Svet Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik direktorja imenuje po predhodnem pridobljenem soglasju ustanovitelja, to je Občine Kamnik, kar pa pomeni, da Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik v letošnjem letu še zagotovo ne bo dobil morebitnega novega direktorja oz. direktorice.

Novi občinski svet se bo na prvi, ustanovni seji predvidoma sestal šele proti koncu letošnjega leta, ko bo moral, med drugim, najprej formirati tudi novo občinsko komisijo za volitve in imenovanja in druge občinske odbore. Glede na to, da bo sestava novega občinskega sveta po volitvah bržkone precej bolj raznolika, kot je sedaj, razmerja moči pa močno spremenjena, se utegnejo postopki nekoliko zavleči, saj bo potrebnega precej več usklajevanja.