Naslovnica / NOVICE / Letošnji dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik je presegel pričakovanja

Letošnji dobrodelni marec Študentskega kluba Kamnik je presegel pričakovanja

Skupaj z vašo pomočjo smo dokazali, da lahko ustvarimo boljši jutri, saj smo skozi celoten mesec zbrali 6.735,24 €. Znesek je tako popolnoma pometel z zadanim ciljem 5.000 €.

Z Zaključnim koncertom, 4. aprila, smo zaključili šesti Dobrodelni marec, ki smo ga organizirali ekipa Študentskega kluba Kamnik. S koncertom smo se želeli zahvaliti vsem podpornikom in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da je mesec uspel nad pričakovanji. Naša gosta sta bila mlada Kamničana, ki sta s svojim glasom osvojila celotno Slovenijo, Uroš in Tjaša ter Kvatropirci, zasedba, ki je na slovenski glasbeni sceni že dobro poznana. S prodanimi vstopnicami in prostovoljnimi prispevki se je zbralo neverjetnih 2.003,50 €, ki jih bomo v celoti podarili 4-članski družini, ki so se zaradi stroškov očetovega zdravljenja znašli v finančnih težavah.

Že pred začetkom meseca so nas pozitivno presenetili mladi študentje, ki so svoj honorar potopisnega predavanja, v višini 60 €, namenili prav našemu marcu. Presenečenja in pozitivne misli so se vrstile skozi celoten mesec in nam tako vlivale moči, da smo vse dogodke izpeljali kar se da kvalitetno in več kot uspešno.
Dobrodelni mesec smo, kot je že v navadi, otvorili s Pohodi na Svetega Primoža, ki so se odvijali neprekinjeno 48 ur prvi vikend v mesecu. Začetek pohodov so nam olajšali kamniški taborniki, ki so za vse pohodnike pekli palačinke in kuhali čaj ter poskrbeli, da pot, kljub snegu ni bila prenaporna. V soboto se nam je pri skupnem pohodu pridružila najboljša slovenska tekačica na smučeh, Petra Majdič, ki nas je vse očarala s svojo preprostostjo in dostopnostjo. V nedeljo pa smo dogodek na vrhu zaključili ob zvokih mladega ansambla Šus. Tako smo samo s prostovoljnimi prispevki zbrali rekordnih 1.142 €. Vsi pohodniki ste nam pomagali zbrati 1123 podpisov, za katere sta sponzorja Gostilna pri Planinskem orlu in Apolonij prispevala 550 €. Skupno zbranih 1.704 € smo tako podarili dijakinji iz enostarševske družine iz okolice Kamnika, ki mora delati, da z mamo lahko preživita. Peter Uršič nam je, na zaključku pohodov, podelil zlato plaketo za dobrodelnost, na katero smo izredno ponosni in nam je potrdilo, da to, za kar se prizadevamo, res nekaj šteje.

V Študentskem klubu Kamnik se zavedamo pomena zdravega načina življenja in s tem pomena rekreacije, zato smo se odločili, da Dobrodelnemu marcu, poleg Turnirja v odbojki, dodamo še en športni dogodek in sicer Turnir v nogometu. Ker smo ga izvedli prvič, naša pričakovanja niso bila zelo visoka. Nogometni turnir v komendski športni dvorani ni le izpolnil teh pričakovanj, temveč jih je tudi pošteno presegel. Zapolnili smo vsa mesta, saj se je prijavilo kar 16 ekip. Skupaj z donacijo Konjeniškega kluba Komenda in prostovoljnimi prispevki smo tako zbrali neverjetnih 1034 €. Ves denar smo predali šolskemu skladu OŠ Komenda Moste kot znak zahvale občini Komenda za brezplačno oddajo dvorane.

Na materinski dan smo nadaljevali v prav tako športnem duhu. Že tradicionalni Turnir v odbojki, ki se je odvil v Športni dvorani Kamnik, ki nam jo je brezplačno odstopila občina Kamnik, je letos sprejel rekordno število prijavljenih ekip, kar 21. Tudi pri tem dogodku, so nam na pomoč priskočili kamniški taborniki, ki so razveseljevali s palačinkami. Zmagovalne tri ekipe so prejele steklene pokale, ki nam jih je podaril Matej Gjurin. S prijavninami smo zbrali 1.330 €, skupaj s prostovoljnimi prispevki pa kar 1.373 €.

Skozi celoten mesec je potekala druga letošnja novost in sicer Tržnica specialnih znanj. Študentje smo nudili razna specialna znanja v zameno za prostovoljni prispevek. Tako je bilo možno v prostorih KikŠtarterja dobiti svetovanje iz arhitekture, krajinske arhitekture, Facebooka za podjetja, lektoriranje, pravno pomoč, inštrukcije za osnovnošolce ali pa varstvo na domu. Ker je ideja še sveža, smo zbrali nekoliko manj sredstev, a kljub temu pomembnih 165 €. Zbrana sredstva smo združili s prostovoljnimi prispevki Tržnice slaščic, ki je potekala 24. marca v okviru sobotne kamniške tržnice. V dobrih treh urah so obiskovalci pokupili dobrote, ki so jih spekle študentke in tako prispevali 456 €. Skupno zbranih 621 € smo podarili dvema dijakinjama s kamniške gimnazije.

Seveda pa ne bi mogli brez sponzorjev, ki so z nami so-ustvarjali Dobrodelni mesec. Podprli so nas finančno, s praktičnimi izdelki ali njihovimi storitvami. Zahvala gre torej: Gostilna pri planinskem orlu, Občina Kamnik, Občina Komenda, Konjeniški klub Komenda, Zveza Škis, Zveza ŠOS, Kam-bus, SAZAS, Apolonij d.o.o., Fotobox, Voda 902, Pečjak, Cona B, Turnirji.com, Heineken, TOMA prireditve, Lidl, Zavarovalnica Triglav, KV oblikovanje, Energy Escape Room, Hram Gorjan, Baeba, Terme Snovik, Šprotni park Ludus Črnuče, STOW Coffe Roasters, Avtoličarstvo Papež, Starman, Butan, Sam, Majolka Kamnik, Matej Gjurin, Štampiljke Žiža, Proemba, KikŠtarter, Mladinski svet Kamnik.

Prav tako mesec ne bi bil uspešen brez celotne ekipe Študentskega kluba, katere aktivisti so, vsak s svojim koščkom, pripomogli k Dobrodelnem marcu 2018.

Prav je, da se zahvalimo tudi našim najbližjim, ki so nam vseskozi stali ob strani, nas bodrili in nam na vsakem koraku pomagali. Hvala za potrpljenje, podporo in vsako minuto, ko ste nas pustili, da smo delali za naš marec.

Hvala vam in se vidimo naslednje leto!

Ana Dolenc, Študentski klub Kamnik