Naslovnica / KULTURA / Lira z gosti pozdravila prihod pomladi

Lira z gosti pozdravila prihod pomladi

Včeraj popoldne, 22. marca 2015, so člani prvega slovenskega pevskega društva Lira Kamnik, skupaj svojimi gosti, na kamniškem Glavnem trgu ponovno pozdravili prihod pomladi.

Nastopajoče so, podobno sramežljivo kot večina izmed nekaj deset obiskovalcev in naključno mimoidočih, na Glavnem trgu pozdravili tudi še nekoliko obotavljivi sončni žarki, ki pa so, skupaj s pripravljenim programom, dobrodošlo pripomogli k pomladnem kamniškem vzdušju.

pozdrav_pomladi_lira2015.11

Člani pevskega zbora Lira, ki so, pod vodstvom prof. dr. Andreja Missona, koncert začeli, so v goste na svojo tradicionalno prireditev povabili tudi člane Folklorne skupine Kamnik, ansambel Špica, mlade harmonikarje, poleg že omenjene Lire, pa so na Glavnem trgu zapeli in zaigrali tudi Komorni pevski zbor Šutna, baritonski kvintet Glasbene šole Kranj ter Branka Božič, ki je prireditev tudi povezovala.

Prisotne je v imenu Občine Kamnik nagovoril tudi podžupan Igor Žavbi, vsi nastopajoči pa so, po kratkih samostojnih nastopih, prijetno prireditev, ki je dobrodošlo popestrila običajnen dolgčas kamniških nedeljskih popoldnevov, zaključili s skupno izvedbo legendarne »Veselo v Kamnik«.

pozdrav_pomladi_lira2015.101