Naslovnica / KULTURA / Lirin grajski pevski večer na Zapricah

Lirin grajski pevski večer na Zapricah

Najstarejše pevsko društvo Lira Kamnik je nocoj pod lipo na dvorišču gradu Zaprice pripravilo svoj tradicionalni poletni pevski večer, na katerega pa so tokrat povabili tudi goste iz Rogaške.

Pesem Lirašev, pod vodstvom dirigenta prof. dr. Andreja Missona, je v nekoliko zoprno prepišnem grajskem atriju, podobno kot že nekaj let zapored v tem času, znova zatresla debele grajske zidove gradu Zaprice.

Zadonele pa niso zgolj pesmi članov prvega pevskega društva Lira, saj so liraši v goste tokrat povabili Moški pevski zbor Rogaška, ki so nastopili v drugem delu glasbenega večera, na koncu pa, po izmenjavi daril in lepih želja, zapeli še skupaj.

Prireditev, ki jo je povezovala Barbara Božič, je na grad Zaprice, nekoliko presenetljivo, privabila nekoliko manj obiskovalcev kot običajno, ampak še dobro, da imajo pevci Lire dovolj prijateljev in sorodnikov, da jim ni bilo potrebno prepevati zgolj samim sebi in morebitnim grajskim duhovom, ampak da so bili skupaj s svojimi pevskimi prijatelji iz Rogaške za svoje nastope vseeno deležni iskrenega in gromkega aplavza.