Naslovnica / LOKALNA POLITIKA / Lokalne volitve 2018 / Lista Toneta Smolnikarja – Nadaljujmo skupaj!

Lista Toneta Smolnikarja – Nadaljujmo skupaj!

Koliko lepih besed in obljub smo županski kandidati v tem mesecu izgovorili in zapisali; večinoma vsi govorimo o istih vsebinah, istih nalogah in investicijah, kako bo z novim županov vse lepše, vse boljše in vse drugače. Če bi računalnik strnil vse te obljube v številke, bi zagotovo rabili najmanj 10 ali še več občinskih proračunov.

Toda, ali se kdaj vprašamo, koliko nam volivci sploh prisluhnejo, kako so jim všeč naši obrazi, ki visijo in stojijo skoraj na vsakem vogalu. To je na štiri leta postala naša folklora in lahko rečem tudi način življenja, ki ga bomo kmalu pozabili… nekateri se bodo veselili, nekateri manj, a vsekakor bo po volilni nedelji treba zagrabiti za delo.

Po osmih letih premora je to že moja peta volilna kampanja. Izkušenj 16 letnega županovanja mi ne manjka in vem, kaj je prva naloga po izvolitvi. Smo tik pred letom 2019, ko mora biti v treh mesecih sprejet proračun, da občina lahko deluje. In tu je potrebna modrost in razumljivo, najti je treba skupne smernice z večino v občinskem svetu.

In prav tu je odgovor na moj in slogan Liste Toneta Smolnikarja NADALJUJMO SKUPAJ. To so združene misli vseh 29 kandidatov za svetnice in svetnike, ki si želijo, da jih bo kar največ izvoljenih. Tako je potem tudi lažje sodelovati z županom in pomembno vplivati na razvojno vizijo občine.

Vsem je, razumljivo, prioriteta izgradnja osnovne šole Frana Albrehta, za katero naj bi bilo v prihodnjih dneh izdano gradbeno dovoljenje. V Skladu za šole je skromnih 1.461.000 eur, zato se bo zagotovo treba zadolžiti. Žal še ni izdelanega investicijskega projekta, a bo najbrž za prvo fazo brez telovadnice premalo 10 milijonov eurov.

To bo velik zalogaj, a kandidati imajo svoja razmišljanja tudi o svojem okolju, saj neprestano govorimo, da občina Kamnik ni le mesto, temveč smo razkropljeni tudi po hribih in dolinah, kjer življenje zahteva enakomeren razvoj celotne občine, seveda v okviru možnosti.

Tone Smolnikar

Dobrodošli na voliščih, obkrožite nas…

 

Naše prioritete so:

 • čimprejšnja izgradnja nove osnovne šole Frana Albrehta
 • nova športna dvorana
 • pospešiti projekte za črpanje EU sredstev
 • vključevanje v regionalne programe na vseh področjih/turizem, podjetništvo, infrastruktura/
 • nadaljevanje izgradnje kanalizacije in zagotavljanje zdrave pitne vode
 • turizem ob podjetništvu ostaja gospodarska prioriteta
 • sprejetje OPPN za območje KIK
 • kulturo povezati z drugimi oblikovalci te dejavnosti in jo izločiti iz Zavoda za podjetništvo,
  šport, kulturo
 • rešiti vprašanje prostorov za GRS Kamnik
 • nadaljevati izgradnjo kolesarskih in pešpoti
 • pomagati pri izboljševanju pogojev v kmetijstvu
 • povečati skrb za starejše in socialno ogrožene
 • združevali bomo strokovne predloge in prisluhnili
 • vsem, ki želijo soustvarjati razvoj naše občine

Izkušnje in rezultati nam pri delu lahko uspešno pomagajo!

 

Naročnik objave: Lista Toneta Smolnikarja

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve