Naslovnica / Napovedi in obvestila / Lov na zaklad – Geocaching

Lov na zaklad – Geocaching

Počasi se zaključuje obdobje še zadnjih lepih dni, to pa kar kliče po preživljanju prostega časa nekje v naravi, med vsemi čudovitimi jesenskimi barvami. Da pa bo sprehajanje bolj zabavno kamniški taborniki organiziramo dogodek, ki bo temeljil na svetovno znani igri odkrivanja zakladov (Geocaching), pri kateri s pomočjo podanih koordinat in namigov igralci iščejo zaklade različnih velikosti.

Zakladi so skriti v naravi in po mestih, večinoma v bližini naravnih in kulturnih znamenitostih. Dogodek bo organiziran na gradu Zaprice in bo prvi Geocach dogodek na območju občine Kamnik. Skriti zakladi imajo navadno zelo različne teme. Odločili smo se, da nekaj zakladov opremimo z nalogami na temo boja proti odvisnosti in slabim razvadam, ki spremljajo današnjega človeka. Skratka poučno, zabavno, in športno preživljanje nedeljskega popoldneva za vsakogar, ki se bi rad pridružil.

Iskanje zakladov je najlažje s pomočjo mobilne aplikacije, ki si jo lahko brezplačno naloži vsak. Povezava do aplikacije je na spletni strani www.geocaching.com, kjer so objavljeni tudi številni zakladi, ki čakajo da jih odkrije radoveden iskalec. Vsak zaklad vsebuje papir za registracijo najdbe in majhno presenečenje, ki je namenjeno izmenjavi po načelu nekaj vzame, v zameno pa nekaj tudi pustiš v vsebniku.

Dogodek, na katerem boste spoznali tudi druge iskalce, bo v nedeljo, 15.11.2015, z začetkom ob 14. Uri na Zapricah, kjer se bomo malo podružili in se odpravili na lov za zakladi po Kamniku. Igra je primerna tako za stare mačke, kot tudi za otroke in družine, saj si vsak sam izbere dolžino poti. V nedeljo bo na novo objavljenih tudi nekaj novih zakladov po bližnji okolici Kamnika.

Za več informacij lahko pokličete na: 030 276 431 ( Martin Juvan)

Taborniki Rodu Bistriških gamsov Kamnik