Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko – državni prvak in pokalni zmagovalec biatlonskega Pokala Slovenije

Lovro Planko – državni prvak in pokalni zmagovalec biatlonskega Pokala Slovenije

Minuli vikend se je končala sezona biatlonskega Pokala Slovenije, ki pa je bila za mladega kamniškega biatlonca Lovra Planka več kot uspešno, saj je v minuli sezoni posta zmagovalec pokala med starejšimi dečki, hkrati pa je v isti kategoriji osvojil tudi naslov državnega prvaka.

Lovro je v pravkar končani sezoni zmagal na šestih od osmih tekem, ki so se vse odvile na Pokljuki, bržčas pa bi zmagal tudi na obeh preostalih dveh tekmah, če bi ne imel težav s puško. Na obeh tekmah, na katerih ni stopil na prvo stopničko, se je namreč soočil s tehničnimi težavami, kar mu je sicer nekoliko pokvarilo načrte, vseeno pa je bila njegova premoč nad sotekmovalci tolikšna, da naslov pokalnega zmagovalca, ki ga je osvojil že na predzadnji tekmi, ni bil ogrožen, hkrati pa je Lovro Planko sezono kronal tudi z naslovom državnega prvaka.

S sobotno tekmo se je Lovro poslovil od tekmovanj na katerih se strelja z zračno puško, saj bo naslednjo sezono nastopal kot mlajši mladinec ter bo na tekmah streljal že z malokalibrsko puško.

Iskrene čestitke in obilo uspehov v prihodnji sezoni!