Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko – državni prvak v biatlonu

Lovro Planko – državni prvak v biatlonu

Sončna, a mrzla Pokljuka je minuli konec tedna privabljala številne Gorenjce, saj je na Rudnem polju potekalo državno prvenstvo v biatlonu, na katerem se je kamniški biatlonec Lovro Planko izvrstno odrezal.

V soboto so se tekmovalci pomerili v sprintu. Državna prvaka sta postala Lea Einfalt (Triglav) in Rok Tršan (Logatec). Razveseljivo je, da je Roku (0,0), uspešno sledil Kamničan Lovro Planko (SK Ihan) (0, 2), tretje mesto pa je zasedel Miha Dovžan (ŠD Gorje) (2, 0).

Na nedeljski, zasledovalni tekmi pa je Lovro izkoristil odsotnost nekaterih favoritov in osvojil naslov absolutnega državnega prvaka. Z odličnim tekom in solidnim streljanjem (1,0,1,1) je osvojil zlato, pred prav tako mlajšima članoma Antonom Vidmarjem (SK Brdo) (0,1,1,1) in Maticem Repnikom (SK Ihan) (0,1,0,1).

V ženski konkurenci je naslov odnesla Polona Klemenčič (TSK Triglav Kranj).

Lovro tekmuje za SK Ihan, kjer so naslove državnih prvakov v biatlonu v preteklih letih že osvojili Klemen Bauer, Peter Dokl in še pred tem Boštjan Lekan.

Za Kamničane pa je to po letu 1984, ko je absolutni državni prvak postal Andrej Lanišek,  ponovno osvojeni naslov v moški konkurenci. Med ženskami je državna prvakinja v biatlonu večkrat postala Kamničanka Andreja Mali.

REZULTATI:

DP – SPRINT:

https://www.sloski.si/resources/files/pdf/biatlon/2021/DP_in_Pokal_alpina/2020_12_26_Biatlon_DP_Sprint_Rezultati.pdf

DP – ZASLEDOVALNO:

https://www.sloski.si/resources/files/pdf/biatlon/2021/DP_in_Pokal_alpina/2020_12_27_Biatlon_DP_Zasledovalno_Rezultati.pdf