Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko na svetovnem pokalu v biatlonu

Lovro Planko na svetovnem pokalu v biatlonu

Biatlonci so olimpijsko leto začeli v Oberhofu. Poleg Faka, Bauerja, Dovžana in Tršana je ponovno štartal tudi Kamničan Lovro Planko.  V zelo zahtevnih razmerah se je odlično na strelišču znašel Jakov Fak, ki je bil eden izmed redkih tekmovalcev z zadetimi 10 streli. Zaradi slabšega tekaškega nastopa je zasedel 18. mesto.

Na zasledovano preizkušnjo, kamor se uvrsti najboljših 60 tekmovalcev, se je s tremi zgrešenimi streli uvrstil Klemen Bauer (43. mesto) in z dvema Lovro Planko (53. mestu). Oba biatlonca sta člana SK Ihan.

Lovro PlankoPrva tekma v letu 2022 je za menoj. Nad njo nisem povsem navdušen. Streljanje leže je bilo v redu, zaradi močnega vetra pa je bilo na strelišču in tudi na progi zelo težko. Veter nas je ustavljal, a mislim, da je prav vse. Na progi sem oddelal dobro, na strelišču pa sem se stoje malce zatresel. Zgrešil sem dva strela, kar mi je odneslo boljši rezultat. Upam, da bom v nedeljo lahko splezal še malo višje.”

A v nedeljo je do točk s 35. mestom prišel le Klemen. Lovro, ki se je tretjič do sedaj uvrstil na zasledovalo tekmo, se tokrat na strelišču ni znašel, zato je nastop zaključil na 57. mestu.

Karavana se je odpravila v Ruhpolding, kjer upajo, da bo vreme prijaznejše. Za dobre nastope bomo pesti lahko držali že v četrtek, ko bo na sporedu sprint.