Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko odlično začel svojo kariero z malokalibrsko puško

Lovro Planko odlično začel svojo kariero z malokalibrsko puško

Minuli vikend je na Pokljuki potekalo državno prvenstvo v suhem biatlonu, na katerem se je uradno poslovila Andreja Mali, ki je prevzela funkcijo trenerke, Kamničani pa tako na žalost nimamo drugega biatlonca kot Lovra Planka, ki trenira za SK Ihan.

lovro-planko1Lovro je z novo sezono postal mladinec in medtem, ko je pred štirinajstimi dnevi osvojil letni naslov državnega prvaka med smučarji tekači, je tudi tokrat zablestel med biatlonci.

Tako včeraj v šprintu (7,5km rolke +2x streljanje), kot danes na skupinskem štartu (10km rolke+4x streljanje) je Lovro med mlajšimi mladinci stopil na tretjo stopničko.

Pred njim sta se uvrstila Aleks Cisar (SK Kranj) in Anton Vidmar (SK Brdo). Ti trije fantje, so v istem zaporedju stali tudi na zmagovalnem odru absolutne razvrstitve med mladinci, kar pomeni, da so prehiteli ne le svoje konkurente, ampak tudi vse starejše mladince. Danes jih je prehitel starejši mladinec Klemen Vampelj (SK Loška dolina) in Aleks, Anton in Lovro so se v absolutni razvrstitvi pomaknili za mesto nižje.

lovro-planko-3

Lovro je po tekmi zadovoljen povedal: »To je to. To je končno pravi biatlon. Je težka, saj laufat s puško ni lahko, ampak komaj čakam, da bo zima!«

Fotografije: Metod Močnik in Tomaž Planko