Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko »skurjen«, ampak srečen s Svetovnega mladinskega prvenstva odhaja na Evropske igre mladih

Lovro Planko »skurjen«, ampak srečen s Svetovnega mladinskega prvenstva odhaja na Evropske igre mladih

»Veseli in zadovoljni zapuščamo mladinsko svetovno prvenstvo. Štiri medalje, štiri mesta med deseterico, štafeta poleg medalje, še peto in sedmo mesto. Super ekipa z najboljšimi serviserji in najboljšim kuharjem in dvema veselima trenerjema,« je na svoj FB profil danes zapisala Andreja Mali, ne dolgo nazaj še aktivna biatlonska reprezentantka, sedaj pa uspešna trenerka mladinske ženske reprezentance v biatlonu.

Kamničan Lovro Planko, ki je pred dvema dnevoma postal svetovni mladinski podprvak v biatlonu, danes ni najbolje streljal, a je kljub temu v zasledovalnem tekmovanju osvojil 10. mesto.

Slovenci so se veselili ponovne zmage in tako drugega naslova svetovnega prvaka Alexa Cisarja, ki je brez težav tekel svojo tekmo, od dvajsetih pa zgrešil le en strel.

Lepo je napredoval Matic Repnik, ki je prav tako kot Lovro član Smučarskega kluba Ihan, kajti s 44. je napredoval na 23. mesto. Toni Vidmar je bil 25.

Pri mlajših članih je Lovrov klubski kolega Luka Naglič napredoval z včerajšnjega 60. mesta, na končno 53.

Poleg Alexa pa je za presenečenje dneva vsekakor poskrbela Nika Vindišar. Na zasledovalni tekmi je napredovala za kar 38. mest in bila na koncu 8.

Lovro Planko naslednji teden odhaja v Sarajevo, kjer se bodo odvijale Evropske igre mladih.

X