Naslovnica / ŠPORT / Lovro Planko uspešen tudi v drugi polovici biatlonske sezone
Lovro Planko na strelišču (Foto: Metod Močnik)

Lovro Planko uspešen tudi v drugi polovici biatlonske sezone

V avstrijskem Obertiliachu se je minuli vikend zaključil Alpski pokal v biatlonu. Petnajstletni Kamničan Lovro Planko, ki tekmuje za SK Ihan, je letos prvič tekmoval na tekmovanjih tega ranga, kjer tečejo na smučeh in streljajo  z malo kalibrsko puško biatlonci iz Avstrije, Nemčije, Italije, Švice in Slovenije, in v končnem seštevku dosegel 4.mesto.

V konkurenci je bilo 112 tekmovalcev in Lovro je v tej zimi zasedel eno drugo, tri četrta in dve šesti mesti. V kategoriji mlajših mladincev, v kateri Lovro Planko nastopa prvo leto, je drugo mesto zasedel njegov reprezentančni kolega Alex Cisar.

Konec februarja je Lovro Planko prvič nastopil tudi na Mladinskem svetovnem prvenstvu v slovaškem Osrblieu, kjer je tokrat predvsem nabiral izkušnje. Kot eden najmlajših tekmovalcev je tam  na prvi tekmi dosegel 36.mesto, na drugi pa 56.mesto. Slednjega je na zasledovalni preizkušnji z odličnim tekom popravil in se prebil na 38.mesto. V štafeti z Aleksom Cisarjem in Luko Nagličem pa je osvojil 11.mesto.

Naslednji teden biatlonce čaka državno prvenstvo na Pokljuki in če sneg ne bo skopnel, bo tekmovalen še prvi aprilski vikend.

X