Naslovnica / ŠPORT / Luka Jokić je postal državni prvak v namiznem tenisu

Luka Jokić je postal državni prvak v namiznem tenisu

Učenec 7.a razreda OŠ Marije Vere, Luka Jokić je ponovil lanskoletni uspeh in je postal državni prvak R Slovenije za leto 2021 v posamezni kategoriji mlajših kadetov, kot tudi v kategoriji dvojic.

Državno prvenstvo je potekalo v novi telovadnici OŠ Mengeš v soboto, 22.5. 2021.

Za naslov v posamezni kategoriji je Luka nanizal 7 zaporednih zmag. V kategoriji moških dvojic je nastopil s soigralcem iz NTK Mengeš, Martinom Gerkšičem. Za osvojitev naslova sta premagala 5 nasprotnih dvojic. Po koncu te sezone bo Luka prestopil v starejšo kategorijo kadetov. Po videnem sodeč bo nadaljeval z napredkom z zmagami in s osvojitvijo kolajn in pokalov.

Po sobotnem tekmovanju nam je povedal sledeče: »Ponovil sem uspeh iz lanskega leta toda tokrat je bilo lažje, ker sem eno leto starejši. Vesel sem, da lahko treniram pri najboljšem trenerju Davidu Orešniku v Mengšu. Zahvaljujem se staršem za vso podporo in za nenehne vsakodnevne vožnje na treninge. Upam, da bom tudi v konkurenci kadetov v naslednjem letu uspešen. Sedaj se bom osredotočil na šolo pri kateri mi ne gre tako imenitno, kot za zeleno namiznoteniško mizo. Verjamem, da bom napredoval na vseh področjih. «

V Kamniku se je v nedeljo, 23.5. 2021 na pripravah mudila amaterska reprezentanca Slovenije. Naše mesto in naš Namiznoteniški klub sta znana po odličnih rekreativnih igralcih in po organizaciji in izvedbi množičnih namiznoteniških turnirjev. Tokrat smo gostili reprezentante, ki se pripravljajo na prihajajoče evropsko prvenstvo, ki bo potekalo na Norveškem v mestecu Sandefjord od 1.7.2021. Po treningu smo izvedli prijateljsko tekmo med reprezentanti Slovenije in ekipo igralcev iz naše občine. Selektorica in igralka, Darinka Mlakar je s svojo ekipo:  Bojan Maselj, Robert Mali, Jure Biček in Marko Osolnik dosegla zmago z izidom 14:6 v dvobojih. Barve Kamnika so zastopali: Matjaž Mikuš, Matej Habjanič, Luka Koželj, Grega Svetec in kapetan ter državni prvak Jani Makovec.

Po trening tekmi nam je trener v NTK Kamnik, g. Boris Hribar povedal sledeče: »Odlično smo se upirali reprezentantom. Tudi mi imamo dobro kvaliteto igralcev. Razlika je v tem, da pri njih niti eden udarec ni »polovičaski«. Vedno so nizko v preži, vedno udarjajo žogico s celim telesom in z vso silo in s seveda vrhunsko tehniko. Izkoristijo vsak trenutek nasprotnikove nezbranosti in vsak malce slabši udarec preobrnejo v močno in neubranljivo kontro. Ob takih vrhunskih igralcih na treningu tudi naši hitreje napredujejo. Današnje srečanje nam bo še dolgo ostalo v prijetnem spominu.«

OŠ Marije Vere tako postaja znan namiznoteniški center, ne samo v naši občini temveč na celotnem zemljevidu Slovenije. Pri ravnateljici, ga. Violeti Vodlan smo dobili prižgano zeleno luč za treninge čez poletje. V naslednjo sezono bomo zato vstopili z odlično pripravljenostjo. O naših namiznoteniških dosežkih vas bomo še naprej obveščali.

Zapisal: Željko Đurić