Naslovnica / KULTURA / Miša Gams čisti čevlje

Miša Gams čisti čevlje

misa-gamsVčasih so rekli, če se v šoli ne boš pridno učil, boš lahko pometal samo ulice, ali čistil čevlje. Resnica je danes domala obratna, na kar že dlje časa opozarja Miša Gams, magistra antropologije, pesnica in nezaposlena Kamničanka, ki kljub visoki izobrazbi ne dobi zaposlitve.

Pravzaprav jo njena visoka izobrazba pri iskanju zaposlitve najbrž celo ovira, kajti delodajalci vedo, da je izobraženega človeka, četudi je pripravljen prijeti za vsako delo, najbrž težko izkoriščati preko vseh meja zdravega razuma.

V vabilu na svojevrstno protestno predstavo je zapisala:

“Kamničani pozor!!! V četrtek, 2.10., bom s performansom čiščenja čevljev opozorila na problem podcenjenega prekernega dela in izkoriščanja poceni delovne sile v kamniški občini.

Čevljev ne bom sčistila lokalnim šerifom, bankirjem in tajkunom, temveč delavcem, brezposelnim, staršem, someščanom in tistim, ki mi bodo zaupali svoje izkušnje z delom v kamniških podjetjih.”

misagams2‘Delovni čas’ visoko izobražene čistilke čevljev:

7.30-8.30: pred OŠ Marije Vere
8.30-9.30: pred Pošto na Duplici
9.30-10.30: pred Tušem na Duplici
10.30-11.30:pred Lidlom na Duplici
12.00-13.30: pred Qlandijo oz. Hoferjem na Duplici

Miša Gams kandidira za občinsko svetnico na listi Združene levice, njeno protestno predstavo pa imamo lahko, v tokratnem primeru, za odličen primer izvirne in všečne predvolilne kampanje.