Naslovnica / NOVICE / Maistri za boljši svet: En planet, 7 milijard ljudi, neskončno želja…

Maistri za boljši svet: En planet, 7 milijard ljudi, neskončno želja…

Dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra smo v sodelovanju z Domom kulture Kamnik v soboto, 24. novembra, priredili dobrodelni dogodek z naslovom MAISTRI ZA BOLJŠI SVET.

Že pred vhodom v kamniški kulturni hram so obiskovalce pričakali sladki in slani zalogaji, da so se lažje sprehodili v preddverje s praznično postavljenimi stojnicami, ki so se šibile od dijaških izdelkov. Pred nakupom je bilo treba še v menjalnico, kajti ta večer se plačuje le z rudolfi.  Ponudba na stojnicah je bila pisana, našli smo vse od piškotov in marmelade do rezancev, poezije in voščilnic.Izdelke so soboto poprej pripravili dijaki in učitelji, namen sejma pa je bil, zbrati čim več denarja za tiste, ki ga najbolj potrebujejo.

Vrhunec dogodka je predstavljala prireditev na velikem odru. Obiskovalcem je pričarala posebno vzdušje, nad katerim so bili vsi navdušeni, in resnično ponosni smo lahko na vse nastopajoče in mentorje, ki so kar dvakrat napolnili dvorano. Dogajanje na odru je bilo precej pisano. Prepotovali smo cel svet, od mrzle ruske Sibirije in Kitajske,preko afriškega levjega kralja do tanga v Argentini. Potovali smo po daljnih deželah, pa tudiskozi čas, vse od zgodb o neuslišani ljubezni do pravljic o dečku in drevesu. Dogodek je bil res magičen, zato se zahvaljujemo več kot stotim posameznikom, brez katerih prireditve ne bi bilo.

Vse kaže, da smo se s svojimi prireditvami že dobro usedli tudi v srca Kamničanov, še posebej veseli pa smo lahko, da se tako polnoštevilno odzovejo tudi, ko gre za dobrodelnost.

Napisala: Tinkara Golob, GSŠRM PRESS
Fotografije:Aleš Romaniuk