Naslovnica / NOVICE / Male maškarice so veselo zaplesale tudi v Qlandiji

Male maškarice so veselo zaplesale tudi v Qlandiji

Najmlajše maškarice so s plesom in rajanjem prav luštno popestrile sobotno nakupovalno dopoldne v kamniški Qlandiji, obenem pa z veselim pustnim razpoloženjem navdale tudi  marsikaterega nepustnega »civilista«.

Če je bilo v središču Kamnika dopoldne opaziti bolj malo maškar in maškaric, je bila pustna slika povsem drugačna na južnem delu Kamnika, kjer so se maškare in maškarice najprej v sprevodu sprehodile po Duplici in Bakovniku, najmlajšim maškaricam pa so pravo pustno rajanje s plesom pripravili tudi v toplem zavetju osrednjega kamniškega nakupovalnega središča Qlandija.

Gusarji, policisti, indijanci, čebelice, princese in vse druge pustne šeme, ki so risale, ustvarjale in plesale v Qlandiji, niso preganjale zgolj zime, ampak prav prijetno popestrile tudi običajno nakupovalno sobotno dopoldne.

Živopisno rajanje otrok je veselega pustnega duha zbudilo tudi v marsikaterem »civilnemu« obiskovalcu nakupovalnega centra, ki je v zadnjem hipu, v kateri izmed tamkajšnjih številnih trgovin, ki so kar dobro založene tudi s pustnimi artikli, posegel vsaj po krofih, če že ne kakem manjkajočem pustnem dodatku, ki bo bržkone pripomogel k popoldanskemu oz. večernemu pustnemu razpoloženju, ko bodo na plano prišle tudi odrasle maškare.

Maškar in maškaric pa ni bilo moč videti zgolj v Qlandiji, ampak tudi v njeni neposredni bližini, pre čemer je še posebej izstopala simpatična skupina maškaric iz Volčjega Potoka, v kateri so bili poleg pastiričk in pastirjev, tudi kozici in konjiček.

Fotogalerija pustnega rajanja v Qlandiji Kamnik