Naslovnica / NOVICE / Mali gasilci

Mali gasilci

Ob kamniških vrtcih je te dni moč opaziti gasilska vozila in male gasilce, ki veselo zalivajo okolico vrtcev.

Požari in druge nesreče so stvari, ki se jih zagotovo nihče ne razveseli, ampak vseeno je dobro biti nanje tudi pripravljen. Zato morajo otroci, ki obiskujejo kamniške vrtce, vsako leto opraviti vsaj eno evakuacijsko vajo. Pri tem se, ob pomoči svojih vzgojiteljic in gasilcev naučijo, kako varno, brez panike in čim hitreje zapustijo prostore vrtca ter se umaknejo na varno.

Da pa se jim na novo pridobljeno znanje še hitreje usede v male glavice, pa na zanimiv in zabaven način poskrbijo tudi gasilci in reševalci, ki evakuacijsko vajo popestrijo še s prikazom svojih vozil in strašno privlačnim škropljenjem z gasilsko brizgalno.

Med eno izmed takšnih vaj smo danes dopoldne ujeli otroke, ki obiskujejo enoto vrtca Antona Medveda v Stranjah. Tako otroci, kot tudi njihove vzgojiteljice, reševalci NMP Kamnik in gasilci PGD Kamniška Bistrica, so se ob vsem skupaj nadvse imenitno zabavali, otroci pa so na tak način dobili novo znanje za katerega pa vseeno upamo, da ga jim ne bo potrebno nikoli uporabiti.