Naslovnica / Napovedi in obvestila / Mali grad bo zaprt zaradi sanacije

Mali grad bo zaprt zaradi sanacije

 

Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik in Občina Kamnik obveščata, da bo območje Malega gradu, zaradi sanacije obzidja, zaprto od 15. junija, do predvidoma 15. julija 2017.

Območje Malega gradu bo popolnoma zaprto za obiskovalce od četrtka, 15. junija 2017, do predvidoma sobote, 15. julija 2017. Na njem bodo namreč potekala nujna sanacijska dela obstoječega obzidja. Zaradi zagotavljanja varnosti sta se Občina Kamnik in Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik odločila, da bosta območje zaprta. Za poseg je bilo pridobljeno Kulturno varstveno soglasje in tudi vsa ostala potrebna soglasja.

Kot sporočajo z Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik, je poseg nujno potreben in ga ni mogoče odložiti na kasnejši čas.  V tem času bo obzidje strokovno sanirano in bo zaradi tega po obnovi še bolj varno za obiskovalce kot je bilo dosedaj. Na Zavodu za turizem, šport in kulturo Kamnik želimo poskrbeti tako za varnost obiskovalcev Malega gradu in ostalih kamniških znamenitosti, kot tudi odgovorno skrbeti za našo kulturno dediščino. Zato so se odločili, da se ta nujna dela izvedejo čimprej, kljub poletnemu terminu.

Vsem obiskovalcem gradu ter občankam in občanom Kamnika se za neprijetnosti opravičujejo in jih naprošajo, da upoštevajo navodila izvajalca del. Pri tem se vsem zahvaljujejo za strpnost in razumevanje.

V tem času bo zaprta tudi informacijska točka na Malem gradu. Zato vse, ki jih zanimajo informacije o zgodovini Malega gradu, vabimo v naš Turistično informacijski center na Glavnem trgu 2.