Naslovnica / ŠPORT / Mali košarkarski maraton na Lasenem

Mali košarkarski maraton na Lasenem

Na  Lasenem, v KS Pšajnovica, so imeli v soboto 7. 9. 2019 športno prireditev Maraton 6ur košarke, za katerega je glavnemu organizatorju Sreču Dacarju, ob požrtvovalni ter brezhibni organizacijski pomoči prijateljev in sokrajanov, kljub sprva neobetavni vremenski napovedi, uspelo izpeljati pravi mali košarkarski maraton.

Igralci so sicer, namesto predvidenih šestih ur, košarko igrali 5 ur, saj so so morali košarkarski spopad zaradi dežja skrajšati za eno uro, kljub temu pa je vse skupaj potekalo v veselem in prijateljskem športnem vzdušju.

Na športnem igrišču na Lasenem se je, od 13. do 18. ure, za košarkaško žogo neprekinjeno podilo 32  košarkarjev ekip Laseno Team –Srednja vas team.

Obe ekipi sta prikazali veliko atraktivnih potez, ki so jih bučno pozdravili tudi številni navijači.

Nekaj več športne sreče in znanja je imela ekipa Srednje vasi, ki je zasluženo zmagala z rezultatom 292 : 400, si pa vseh 32 košarkarjev, ki so tvorili obe ekipi, zasluži pohvalo za prikazano igro in sodelovanje.

Pokal je kapetanu Srednje vasi Mateju Maliju podeliv predsednik KS Pšajnovica Marjan Zalogar.

Obe ekipi sta se po koncu prireditve in prijatelskem  druženju zelo zadovolnji  razšli ter se dogovorili, da bo maraton postal tradicionalen, med drugim tudi zaradi tega, ker košarkarji Lasenega, vsaj tako pravijo, še niso rekli zadnje besede.