Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Malograjski dvor bo znova odprt

Malograjski dvor bo znova odprt

Hotel Malograjski dvor, ki je je sredi julija, na vrhuncu letošnje poletne sezone končal v stečaju, bo čez teden dni ponovno odprl svoja vrata.

malograjski dvor 1V preteklih nekaj tednih je bilo moč okrog Malograjskega dvora, edinega kamniškega hotela, ki v zadnjih nekaj desetletjih nima prave sreče, znova opaziti nekaj živahnega dogajanja, saj je prisotnost pleskarjev in drugih delavcev nakazovala, da utegne hotel, ki je še vedno v stečajnem postopku, ponovno sprejemati goste.

Le-to naj bi se, po kar nekoliko vzneseni napovedi, ki so jo danes objavili na občinski spletni strani, zgodilo že prihodnji teden, 15. decembra, saj je hotel, ki je še vedno v stečajnem postopku, v najem vzela družba Porta Ilirica Hoteli d.o.o.

Iz javno dostopnih podatkov o najemniku hotela, podjetju Porta Ilirica Hoteli d.o.o., ki je bilo, s 7.500 € ustanovnega kapitala, ustanovljeno šele konec letošnjega marca, ni moč izvedeti prav dosti. Podjetje ima v upravljanju bohinjski hotel Bohinj, ki naj bi dobro posloval, solastniki oz. soustanovitelji podjetja, s tretjinskimi deleži, pa so Marco Mathias Schutz ter Marko in Mateo Mohorović.

Direktor podjetja je Istran Mladen Mohorović, po podatkih iz starega članka Slobodne Dalmacije, nekdanji profesionalni košarkaš (sedem let član zagrebške Cibone), ki je svojo kariero v turizmu začel v marketingu poreške “Plave lagune” in različnih turističnih agencijah ter jo nadaljeval kot član uprave različnih hotelskih družb in kot hotelski direktor v različnih hotelih. Vlogo direktorja je, v letih 2008 in 2009, opravljal tudi za ALPE ADRIA TURIZEM d.o.o., ki je imela v upravljanju pet turističnih objektov oz. hotelov v Bohinju, kar pa bi, še posebej v zvezi z medijsko razvpito zgodbo o hotelu Zlatorog in dolgovih, težko opisali kot zgodbo o uspehu.

Direktorja Porta Ilirica Hoteli d.o.o. Mladena Mohorovića trenutno ni moč dobiti, ker naj bi se nahajal na službeni poti v Koreji, nam pa z nekaj osnovnimi podatki postregel Boris Černe, ki živi v Kamniku in naj bi bil, kot nam je bilo rečeno, ko smo v želji po informacijah poklicali v hotel Bohinj kjer je sedež družbe, nekako tudi »otac i majka« ideje o prevzemu Malograjskega dvora.

Boris Černe, ki pravi, da zgolj pomaga prijatelju, nam je povedal, da je družba Porta Ilirica hotel Malograjski dvor od stečajnega upravitelja v najem vzela za eno leto, se pa resno zanimajo tudi za njegov nakup, pri čemer bodo imeli, kot najemniki, predkupno pravico. Domnevno naj bi bila za nakup hotela Malograjski dvor zainteresirana neka hotelska veriga, s katero ima Porta Ilirica poslovne stike. Malograjski dvor zaenkrat še ni na prodaj, se pa utegne zgoditi, da bo stečajni upravitelj dražbo hotela pripravil že v začetku prihodnjega leta.

Nadejamo se, da tokratna oživitev hotela ne bo zgolj še ena izmed žalostnih epizod, ki jih je bil edini kamniški hotel deležen v zadnjih nekaj desetletjih. Še posebej zaradi tega, ker Občina Kamnik, od konca leta 2005, ko je hotel na dražbi prodala Vitalu Habjanu iz Domžal, na nadaljnjo usodo hotela nima več nobenega vpliva, saj je hotel v zasebni lasti ter tako povsem odvisen od podjetnosti njegovih lastnikov.

 

Hotel Malograjski dvor je, iz nekdanje gostilne, nastal leta 1950, v sedemdesetih in začetku osemdesetih doživel svoj razcvet ter konec osemdesetih začel počasi hirati. Zadnji udarec mu je, po požaru leta 1989, ko je bil hotel za silo obnovljen, prizadejal dolgotrajen postopek denacionalizacije, ki je trajal od leta 1992 do konca leta 2005, ko ga je Občina Kamnik slednjič dobila nazaj v last in ga, ker naj bi njegova obnova za občino predstavljala prevelik finančni zalogaj, prodala na dražbi Vitalu Habjanu iz Domžal. Le-ta je hotel Malograjski dvor povsem prenovil in 28. marca 2009 ponovno odprl. Hotel je, po petih letih delovanja, od 13. julija letos, zaradi stečaja ponovno zaprt.

Razglednica hotela Malograjski dvor iz leta 1983.

Razglednica hotela Malograjski dvor iz leta 1983.

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve