Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Hotel Malograjski dvor naprodaj za 1.416.837 evrov

Hotel Malograjski dvor naprodaj za 1.416.837 evrov

Okrožno sodišče v Ljubljani je, 8. januarja 2015, že izdalo sklep o prodaji hotela Malograjski dvor. Hotel, ki zaenkrat obratuje le v dopoldanskih urah, je pred časom vzela v najem družba Porta Ilirica d.o.o., ki je najbrž tudi najresnejši interesent za nakup hotela, katerega izklicna cena bo na prvi dražbi znašala skoraj milijon in pol evrov.

Pred časom smo že poročali o ponovnem odprtju edinega kamniškega hotela Malograjski dvor, zato se precej Kamničanov, že od odprtja naprej, čudi, da so vrata hotela nemalokrat zaprta, kar smo, v soboto, 11. januarja dopoldne, ob 9:40, preverili tudi sami in v resnici naleteli na zaklenjena vrata.

Zaradi tega zato smo poklicali sodelavca podjetja Porta Ilirica d.o.o., ki nam je pojasnil, da je hotel odprt, da pa zaenkrat res obratuje le med 10. in 15. uro dopoldne ter ob morebitnih prireditvah in poprejšnjih rezervacijah. Dodal je še, da v tem času, v t.i. mrtvi turistični sezoni, intenzivno iščejo ustrezen kader in ekipo s katero bodo lahko zagnali hotel na ravni, ki se za tovrsten gostinsko-turistični objekt spodobi, kar kaže na to, da je Porta Ilirica očitno res resen interesent za nakup hotela.

Pričakovati je, da bo za hotel Malograjski dvor, ki je v stečajnem postopku, že kmalu razpisana dražba, saj je Okrožno sodišče v Ljubljani, 8. januarja letos, že izdalo sklep o prodaji hotela.

Izklicna cena nepremičnine, ki jo je Občina Kamnik konec leta 2005 prodala za 127.000 €, znaša skorajda poldrugi milijon evrov, oz. natančneje, 1.416.837 €. Morebitni interesenti za nakup oz. dražitelji, pa bodo morali pred dražbo položiti 141.683,70 € varščine.

Glede na razmeroma visoko ceno hotela, ki je v odličnem stanju, saj je bil pred parimi leti povsem prenovljen, najbrž še ne gre pričakovati, da bo hotel novega lastnika dobil že na prvi dražbi. Več zanimanja najbrž utegne biti na morebitni drugi dražbi, ko bo cena prepolovljena.V vsakem primeru ima sedanji najemnik pred ostalimi morebitnimi interesenti precejšno prednost, saj si je z najemom pridobil tudi predkupno pravico, kar pomeni, da mu za hotel domala ne bo potrebno dražiti, saj bo dovolj, če bo zgolj sprejel izklicno ceno oz. znesek najvišje ponudbe.