Naslovnica / KULTURA / Manca Berlec je na državnem festivalu prejela nagrado Vizionar

Manca Berlec je na državnem festivalu prejela nagrado Vizionar

Mlada kamniška glasbenica Manca Berlec je na Vizijah – državnem festivalu mladinske kulturne ustvarjalnosti, prejela nagrado Rock vizionar za celovito glasbeno izvedbo.

Na zaključni prireditvi letošnega festivala Vizije, ki ga organizira Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti, potekala pa je v Novi Gorici, je kamniška glasbenica in ustvarjalka Manca Berlec prejela nagrado Rock vizionar za celovito glasbeno izvedbo.

Gre za nov lep dosežek mlade kamniške glasbenice, katere nastope lahko večkrat spremljamo tudi na prireditvah v Kamniku, v obrazložitvi nagrade pa je stroga komisija zapisala:

“Iskrena avtorska besedila Mance Berlec odražajo tenkočutno opazovanje same sebe, okolice in časa, v katerem ustvarja. S samostojno orkestracijo vse to uspešno  združuje v suveren izraz in brez sramu odstira svoj intimen svet.

Naj pa ob tem omenimo, da Manca trenutno, v sodelovanju z Blažem Benkovičem, pripravlja zanimiv, inspirativno-zabaven in navihano satiričen obarvan album Prjatlske viže, posvečen njenim prijateljem, ki si jih v pesmih tudi nekoliko privošči, kar utegne vzbuditi zabavne ustvarjalne odzive, ki se jih, z radovednim zanimanjem, že v naprej veselimo.