Naslovnica / NOVICE / Marjan Šarec, kandidat Gibanja Svoboda za evropskega poslanca

Marjan Šarec, kandidat Gibanja Svoboda za evropskega poslanca

»Pomen solidarnosti smo Slovenke in Slovenci spoznali ob požaru na Krasu in poplavah. Solidarnost povezuje, solidarnost rešuje in nas ohranja človeške,« o svoji osrednji temi, solidarnosti, s katero nagovarja Evropo, pravi Marjan Šarec, kandidat Gibanja Svoboda na letošnjih evropskih volitvah.

Marjan Šarec je seveda minister za obrambo, zato tudi varnosti daje velik poudarek. “Podnebne spremembe so dejstvo. Vse več je naravnih nesreč, zato moramo biti vedno pripravljeni na hiter in učinkovit odziv sil za zaščito in reševanje. Solidarni moramo biti doma, solidarni smo in bomo tudi v Evropi.«

Marjan Šarec pravi, da takrat, ko govorimo o varnosti, vedno govorimo o celoviti odpornosti države, družbe in posameznika. Pod tem moramo razumeti celovit paket dejavnosti, aktivnosti, ukrepov, tako s področja kritične infrastrukture kot tudi iz vseh področij človeških dejavnosti. Ob kibernetskih in drugih hibridnih grožnjah, s katerimi se vsakodnevno soočamo v Sloveniji, kot tudi na ravni EU in zveze NATO, je potrebno razumeti, da je to nekaj, kar je danes z nami in bo z nami še dolgo v prihodnosti.
“Zato vedno, ko govorim o varnosti, hkrati govorim tudi o solidarnosti. Slovenija je bila v zadnjih dveh letih izpostavljena dvema največjima naravnima ujmama –  v letu 2022 največjemu požaru na Krasu ter v lanskem letu največjim poplavam v zgodovini naše države. Nacionalno-varnostni sistem, podsistem zaščite in reševanja ter podsistema notranje varnosti in obrambe, so dokazali, da smo bili kos tudi tem nesrečam. Pokazalo se je, da je vpetost naše države v sodobne varnostne tokove, tako EU kot NATO, pripomogla k temu, da smo se na oboje odzvali še hitreje in učinkoviteje. Obrambni sistem nista samo vojska in policija. Enote zaščite in reševanja rešujejo življenja. Hiter skupen evropski odziv na nesrečo v eni članici je na koncu zmaga vseh. Zato smo skupaj.«
Svoboda Evrope se začne doma. Za svobodno Evropo in Evropo Svobode.
Evropa je prostor naših zaveznikov in zaveznic. Evropa je naš varen in svoboden dom.
Naročnik objave: Gibanje Svoboda

 

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve