Naslovnica / Napovedi in obvestila / Maškare vabljene na Kamniški karneval

Maškare vabljene na Kamniški karneval

»Od hiše do hiše, od vrat do vrat, prinašamo srečo in s srečo pomlad. Zato pa nam dajte en evrček dva, tri krofe, tri bobe, en košček mesa.«

Kot vsako leto bodo tudi letošnji pustni torek popoldan maškare zavzele mestno središče Kamnika. Ta dan je namreč v tem mestu že tradicionalno rezerviran za Kamniški karneval.

Vsi, ki bi se radi zamaskirani predstavili širšemu občinstvu ali pa si povorko samo ogledali, ste na pustni torek, 13. februarja, vabljeni na Šutno. Štart povorke bo ob 16.30 uri izpred rojstne hiše Rudolfa Maistra, razposajene maškare pa bo do Glavnega trga popeljal Juš Milčinski. Na koncu povorke vse udeležence čaka brezplačni krof, na odru pa bodo obiskovalce zabavali Plesni klub Šin Šin ter Mojca Robič.

Najboljše maske čakajo nagrade. Nagradili bomo najboljše maske med posamezniki in najboljše med skupinskimi maskami. Vsi, ki bi radi prišli v izbor, se morajo na karneval prijaviti.

Skupinske maske, ki so se prijavile preko spleta, lahko prijavne številke prevzamejo v Turistično informativnem centru na Glavnem trgu 2 in sicer v ponedeljek, 12. februarja, med 9. in 16. uro ter v torek, 13. februarja, med 9. in 14. uro. Na ta način se lahko izognejo gneči na prijavni stojnici pred začetkom karnevala. Prijave preko spleta so na povezavi bit.ly/kamniskikarneval2018 možne do nedelje, 11. februarja, zvečer.

Tisti, ki bi se radi prijavili na dan karnevala, pa bodo to lahko storili od 15.30 do 16.15 na stojnici pred rojstno hišo Rudolfa Maistra. Prijava je brezplačna, priporočamo pa pravočasni prihod na prizorišče.

Samo Trtnik, ZTŠK