Naslovnica / NOVICE / Matej Lovše je zmagovalec in novi rekorder kolesarskega vzpona iz Snovika na Črnivec

Matej Lovše je zmagovalec in novi rekorder kolesarskega vzpona iz Snovika na Črnivec

V Termah Snovik so tudi letos organizirali tradicionalni kolesarski vzpon iz Snovika na Črnivec, raznoliko in zanimivo dogajanje, poimenovano Utrip mladosti, pa se bo v tuhinjskih termah odvijalo preko celega dneva.

Na 10 kilometrov dolgo progo od Snovika do Črnivca, na kateri so kolesarke in kolesarji premagali 400 metrov višinske razlike, se je letos podalo 32 kolesark in kolesarjev, v kolesarjenju na krožni progi v dolžini 2 oz. 4 kilometre, pa so se pomerili tudi mlajši tekmovalci.

 

Poleg omenjenega kolesarskega vzpona, se danes v Termah Snovik nasploh obeta zanimiv in raznolikega dogajanja poln dan, ki so ga z jutranjim nastopom napovedali člani in članice vse boljše Godbe Tuhinjska dolina.

 

Pred startom je vse zbrane pozdravil predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar, ki je vsem kolesarjem zaželel lepo in varno tekmovanje, posebej prisrčno pa pozdravil tudi goste iz Prekmurja oz. Lendave, ki so danes svojim tuhinjskim prijateljem vrnili spomladanski obisk, utrip današnjega pestrega snoviškega dne, pa bodo popestrili tudi s prikazom značilnih prekmurskih plesov.

Zmagovalec z novim rekordom proge

Iz Snovika na Črnivec se je danes, s časom 26:10, najhitreje povzpel Matej Lovše, ki je s tem za 40 sekund izboljšal dosedanji rekord kolesarskega vzpona. Osem sekund za zmagovalcem se je v cilj kot drugi pripeljal Boštjan Hribovšek, tretji pa je bil Peter Zupančič.

Med kolesarkami je na vrh Črnivca najhitreje, s časom 35:37, prikolesarila Špela Škrajnar, druga je bila Karmen Mali, tretja pa Nina Hadinjak.

Fotogalerija