Naslovnica / ŠPORT / Matevž Planko izvrstno na svetovnem prvenstvu v Mehiki

Matevž Planko izvrstno na svetovnem prvenstvu v Mehiki

Včeraj, okrog polnoči po našem času, je kamniški triatlonec Matevž Planko na svetovnem triatlonskem prvenstvu Mehiki osvojil odlično 7. mesto med mladinci, kar je zaenkrat najboljša slovenska triatlonska uvrstitev na svetovnih prvenstvih nasploh.

Tekma je bila naporna, saj se je moral Matevž, razen z 69 tekmovalci s celega sveta, spopasti še z vročim in vlažnim vremenom, vseeno pa se je odrezal več kot odlično in tekmovanje končal na 7. mestu, s čemer je popravil tudi najboljšo slovensko uvrstitev na svetovnih triatlonskih prvenstvih, ki jo je z 11. mestom zabeležila triatlonka Mateja Šimic.

Po tekmi je bil zelo vesel in dejal, da mehiško vročino dobro prenaša, oz. kot je zapisal na svojem družabnem profilu: »Noro!!!!!! Kakšna tekma je za menoj! Osvojil sem odlično 7. mesto na svetu med mladinci. Nepopisno zadovoljen s tekmo in obrestovalo se mi je trdo delo skozi leto.«

S trenerjem Grego Zoretom si bosta zdaj privoščila dva dneva dopusta ter kak zaslužen prekršek pri hrani, potem pa se bosta vrnila nazaj v domače kraje.

Iskrene čestitke.