Naslovnica / POUDARJENO / Matevž Planko je postal absolutni državni prvak v sprint triatlonu, Maruša Klemenc tretja

Matevž Planko je postal absolutni državni prvak v sprint triatlonu, Maruša Klemenc tretja

Kamniški triatlonci so na državnem prvenstvu v sprint triatlonu znova dosegli izvrstne rezultate, saj je Matevž Planko postal absolutni državni prvak, Maruša Klemenc pa je med ženskami odvojila tretje mesto.

Prvo državno prvenstvo v triatlonu se je letos odvijalo v Kopru, na Triatlonu za pokal Istre.

Tekmovalci so v mrzlem morju (15°C) preplavali 750m, ob slovenski obali pa prekolesarili 20km in jih kasneje 5 še pretekli.

To nam pove, da so se pomerili v sprint triatlonu.

Kamničan iz Triatlon kluba Trisport Matevž Planko je ponovno dokazal, da v Sloveniji skoraj nima konkurence, saj je po naslovu državnega prvaka v duatlonu, postal še absolutni državni prvak v sprint triatlonu.

Matevž se včeraj ni najbolje počutil, kar se je poznalo že na plavanju, saj je iz vode prišel šele 4. Na kolesu se je takoj pridružil prvi trojici in z njo pobegnil.

V drugi polovici kolesarjenja sta z Juretom Majdičem pridobila veliko prednost pred tekmeci in 5 kilometrski tek je Matevž lahko kontrolirano odtekel.

Na koncu se je na drugo mesto uvrstil mladinec Jakob Medved (TK Ljubljana), 3. pa je bil Klemen Bojanc (ŠK Triatlon lajf).

V ženski konkurenci letos z veliko prednostjo vodi mlada Monika Bartol, ki je naslov državne prvakinje osvojila pred Simono Dolinar Majdič (obe TK Inles Riko Ribnica) in Kamničanko Marušo Klemenc (TK Utrip).

Na 2. mesto v absolutni konkurenci se je med dekleta »vrinila« še Vida Medić iz Srbije. Monika je konkurentke premagala s precejšnjo prednostjo. Čeprav je iz vode prišla 2. je na kolesu zamujeno nadoknadila in nadaljevala s svojo tekmo.

Tretje uvrščeni na državnem prvenstvu po kategorijah so bili še: Jan Maradin, Miha Pančur, Janez Egart, Bojan Knap, Vita Pilih in Tjaša Žnidar (vsi TK Trisport).

Naslov državne prvakinje pa je v svoji kategoriji osvojila še  Neža Pogačar (TK Utrip).

Poleg državnega prvenstva se je v Kopru odvijal še tek za najmlajše, super sprint triatlon in pa olimpik triatlon. Tudi v teh disciplinah je nastopilo veliko Kamničanov in pobralo številna priznanja.