Naslovnica / ŠPORT / Matevž Planko tudi tokrat ni predal naslova državnega prvaka v duatlonu

Matevž Planko tudi tokrat ni predal naslova državnega prvaka v duatlonu

V Logatcu se je že drugič zapored odvijalo državno prvenstvo v duatlonu. Disciplina, ki je izpeljanka iz triatlona, a se v njej le teče in kolesari in ni olimpijska, služi za dober trening prav triatloncem.

Ker v njej tekmujejo predvsem atleti, ki trenirajo triatlon, je praznik dneva boju proti okupatorju, v Kamnik prinesel kar nekaj naslovov državnih prvakov.

Absolutni državni prvak je je že četrto leto zapored postal član edinega triatlonskega kluba s tradicijo v Kamniku, Triatlon kluba Trisport,  Matevž Planko. Tako kot lani, je bil tudi tokrat tik za njim Tine Lavrenčič (TK Eklimas Ajdovščina), na tretjem mestu pa se je tokrat smejalo Jakobu Medvedu (TK Ljubljana).

Med ženskami je naslov državne prvakinje osvojila Monika Bartol, pred Simono Majdič Dolinar (obe TK  Inles Riko Ribnica) in Ano Seliškar (TK Novo mesto).

Pod stopničkami absolutne razvrstitve je žal ostal Trisportovec Jan Škrjanc, ki pa je bil v kategoriji mladincev najhitrejši in je ravno tako postal državni prvak. Ta čast je pripadala še Zarji Pančur in Miru Kregarju (oba TK Trisport).

Dobili smo tudi nekaj podprvakov: Vita Škrjanc in Nik Belaj (oba TK Trisport), Neža Pogačar (TK Utrip). Na 3. stopničko pa so stopili Trisportovci Ajda Ahačič, Vita Pilih in Iztok Arbajtar ter Utripovec Matej Hauptman.

Ker pa v duatlonu tekmujejo tudi najmlajši, smo na zmagovalnem odru videli tudi njih. Sicer se še ne merijo za naslove državnih, a zlata medalja se je zasvetila na prsih Jake Mlakarja (TK Utrip), srebrna na Lari Simičak in bronasta na Manci Černelič (obe TK Trisport).

V mesecu maju se pričnejo tekmovanja v triatlonu tako doma kot v Evropi. Dobre uvrstitve ponovno napovedujejo obetavno sezono.

Besedilo in fotografije Nataša Planko