Naslovnica / ŠPORT / Matevž Planko, Urška Brnot in Mark Mandič med absolutnimi zmagovalci državnega prvenstva v duatlonu

Matevž Planko, Urška Brnot in Mark Mandič med absolutnimi zmagovalci državnega prvenstva v duatlonu

V soboto je v Ribnici že tradicionalno potekal duatlon, ki je ponavadi prva tekma pod okriljem Triatlonske zveze Slovenije  v novi sezoni. Ribniški duatlon ne šteje le za točke slovenskega pokala, ampak je to obenem tudi državno prvenstvo v tej disciplini.

Dva kamniška triatlonska kluba sta na štart pripeljala lepo število tekmovalcev, od katerih kopica sodi v sam slovenski vrh.

Matevž Planko (TK Trisport Exoterm) je ubranil naslov absolutnega državnega prvaka iz lanskega leta, pred Urhom Klenovškom (TK Telemach Ljubljana) in nekdanjim klubskim kolegom Kamničanom Markom Mandičem (TK Utrip).

Med ženskami smo na zmagovalnem odru pričakovali Tjašo Vrtačič, kateri pa je žal poškodba preprečila prihod v cilj.

Zmagala je Katja Hočevar (TK Telemach Ljubljana), pred Hanah Pevec (ŠD Posavje) in mlado Urško Bernot (TK Trisport Exoterm), ki se je prvič preizkusila na tej razdalji.

 

Državni prvaki v kategorijah so poleg Planka in Bernotove postali še Kim Šporn, Jan Škrjanc, Miro Kregar in Marko Hren. S srebrno medaljo sta domov odšla Manca Maradin in  Žiga Berlec , z bronasto pa Vita Škrjanc in Žiga Podbevšek (vsi TK Trisport Exoterm).

Otroci do 9 let so se preizkusili v cici duatlonu (500m teka, 1km kolesarjenja, 250m teka). Od osemnajstih Trisportovcev in petih Utripovcev se je na stopničke uspelo povzpeti trem članom TK Trisport Exoterm. Prva sta bila Nik Bajde in Zarja Pančur, drugo mesto med starejšimi cicibankami pa je pripadlo Emi Bernot.

V aprilu bosta pri nas še dva duatlona, eden v Logatcu in drugi v Kranjski Gori, medtem ko bo konec meseca Evropsko prvenstvo v duatlonu,ki bo letos v Španiji. Trenutno je na štartni listi od Slovencev le Matevž Planko, ki je lani med mladinci osvojil tretje mesto.

V maju se na domačih tleh začne tudi triatlonska sezona.

Napisala: Nataša Planko
Foto: TK Trisport in Tomaž Vrtačič