Naslovnica / ŠPORT / Matic Romšak je bil prvi v Romuniji, Tjaša Vrtačič pa tretja na Ohridu

Matic Romšak je bil prvi v Romuniji, Tjaša Vrtačič pa tretja na Ohridu

Pretekli vikend so Trisportovi triatlonci ponovno merili svoje moči na mednarodnih triatlonskih prizoriščih.

Odličen nastop Tjaše Vrtačič na Ohridu

Na Ohridu potekala triatlonska tekma za mladinski evropski pokal. Tokrat je na zmagovalni oder ponovno stopila Tjaša Vrtačič.

Tjaša je letos trenirala nekoliko manj, saj se je pripravljala na maturo. V Makedoniji  sta jo prehiteli le zmagovalka Monika Bartol, ki je članica triatlonskega kluba iz Ribnice in Italijanka Asia Mercatelli.

Jan Škrjanc je verjetno upal na ponovitev lanskega uspeha, ko je tam osvojil drugo mesto, a ni imel najboljšega dne, saj je tekmo končal na zanj skromnem 10. mestu.

Zmaga Matica Romšaka v Romuniji

V pokrajini Drakule, romunski Transilvaniji pa je potekalo Evropsko prvenstvo v različnih triatlonskih disciplinah.

V okviru Multisport festivala v Romunskem Targu Muresu se je, poleg akvatlona, duatlona, kros dua in triatlona zadnji dan odvilo tudi evropsko prvenstvo v akvabikeu in srednjem triatlonu. Na slednjem so nastopili tudi trije člani TK Trisport Kamnik – Tjaša Žnidar, Zlatko Kompan in Matic Romšak.

Tekmovanje je zaznamovala težka kolesarska proga in na tekaškem delu visoka vročina, ki je tekačem povzročala dehidracijo, krče in posledično tudi odstope. Zlatko in Tjaša sta odlično opravila s prvima dvema disciplinama, tek pa je bil pretrd oreh in sta končala na 4. mestih.

Vse naštete težave pa niso zaustavile že preizkušenih triatloncev in Matic Romšak je suvereno opravil tudi z zadnjo disciplino, tekom. Kot četrti iz vode je do konca kolesa počasi prešel v vodstvo in na teku prednost pred zasledovalci celo še povečal.

Matic: “Vedel sem da sem letos v dobri formi, kar je potrdila tudi zmaga na Challenge polovički na Kanarskih otokih, tako da sem medaljo pričakoval, vseeno pa ne tako prepričljive zmage. Tekma je minila v prekrasnem vremenu, nas je pa izčrpavalo vroče sonce, predvsem na teku. Resne krize nisem imel, tako da sem na tekmi užival.”

V akvatlonu sta se na tem prvenstvu pomerila tudi mlajša člana Matevž Planko in Domen Obreza, ki sta prizorišče zapustila nekoliko razočarana, saj se jima tekma ni izšla po pričakovanjih.