Naslovnica / ŠPORT / Matic Romšak je zmagal na Gran Canariji

Matic Romšak je zmagal na Gran Canariji

Zadnjo soboto v aprilu se je Matic Romšak, kot edini Slovenec udeležil polovičnega ironmana v seriji Challenge, ki je štel tudi kot kvalifikacijska tekma za junijsko svetovno prvenstvo na Slovaškem.

Matic Romšak je za zmago v svoji veteranski kategoriji, za 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in 21 km teka, potreboval 5 ur in 14 minut in kar za 21 minut premagal drugouvrščenega Španca in za 51 minut tretjega Šveda.

 Matic je o tekmi povedal: “Vedel sem, da sem v dobri formi in sem uvrstitev med prve tri sem pričakoval, nikakor pa ne tako suverene zmage, s katero sem le še potrdil uvrstitev na prvenstvo. Čas ni najboljši, saj smo, zaradi vetra, imeli močne valove v morju, na težki kolesarski progi, na kateri smo prevozili več kot 1500 višinskih metrov, pa nas je, predvsem lažje tekmovalce, kar pošteno prestavljalo po cesti. In sam sebi sem še enkrat dokazal, da se v vetru, na kronometrskem kolesu na spustih ne znajdem najbolje, saj sem bil večkrat na zavorah, kot na pedalih. A izkušnje iz preteklosti (beri: nekaj hudih padcev) so pustile posledice in varna vožnja je postala pomembnejša od hitrosti. Sem pa mali maraton s skoraj 500 metri višinske razlike odtekel suvereno, v času 1.35 in, priznam, v ne najmočnejši konkurenci, tudi zmagal.

Konec maja me čaka še testna polovička v Avstriji, ki pa bo služila le kot močnejši trening, brez lovljenja rezultata, saj me že prvi vikend v juniju čaka svetovno prvenstvo serije Challenge, na katerem pa letos povsem odkrito merim na stopničke.”