Naslovnica / ŠPORT / Matic Romšak je znova zmagal na državnem prvenstvu Srbije v polovičnem ironmanu

Matic Romšak je znova zmagal na državnem prvenstvu Srbije v polovičnem ironmanu

Tretjo nedeljo v septembru se je več kot 20 slovenskih triatloncev odpravilo na državno prvenstvo Srbije v triatlonu, med njimi tudi Kamničan Matic Romšak, ki je pred dvema letoma v svoji kategoriji že slavil na istem tekmovanju.

Kljub COVIDU-19 se je v nedeljo zjutraj pri Jezeru na Adi Ciganliji zbralo več kot 200 tekmovalcev in tekmovalk, ki so nastopili na 1.9 km plavanja, 90 km kolesarjenja in za konec na 21 km teka.

 

Slovenci so v lepem sončnem vremenu in skoraj idealnih pogojih nastopili uspešno, saj so osvojili tri zlate medalje, najbolj suvereno pa je v svoji kategoriji zmagal prav Kamničan Matic Romšak, ki je drugouvrščenega tekmovalca premagal kar za 41 minut, srbskega državnega prvaka na 3.mestu pa za 53 minut.

Matic Romšak je svojem nastopu povedal:  “Kljub slabši vremenski napovedi, nas je hladno nedeljsko jutro pozdravilo s soncem. Vetra na tekmi skoraj ni bilo, tako da sem slaba dva kilometra odplaval z lahkoto, v 31-ih minutah. Na menjavi me je drugourščeni Slavko Petrič sicer prehitel, vendar sem ga v drugem od štirih krogov na ravninski kolesarski progi dohitel, prehitel in ob rahlem povečanju moči pedaliranja do konca kolesarjenja uspel narediti 10 minut razlike.

Kolesarjenje s povprečno hitrostjo nekaj nad 37km/h mi je v nogah še pustilo toliko moči, da sem mali maraton, s kar nekaj višinskimi metri, odtekel v času 1.40. Ta čas je bil med vsemi veterani za 9 minut boljši od drugouvrščenega, v svoji starostni skupini pa kar za 30 minut. Konkurencav moji skupini res ni bila najmočnejša, bi pa z lahkoto zmagal tudi v mlajši kategoriji 50 do 54 let, saj je bil moj čas za 24 minut boljši od časa avstralskega zmagovalca. Tekma mi je bila v užitek.”

Iskrene čestitke!