Naslovnica / NOVICE / Maturanti so se zavrteli na Glavnem trgu

Maturanti so se zavrteli na Glavnem trgu

Maturantke in maturanti generacije 2018, ki jih čaka zgolj še naporna matura, so danes popoldne na Glavnem trgu odplesali tradicionalno četvorko, s katero generacije kamniških maturantov, ki obiskujejo Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, že vrsto let razveseljujejo Kamničane.

Prejšnja leta se je maturantska četvorka v mestu običajno odvila že v dopoldanskih urah, tokrat pa so plesno rajanje kamniških maturantov prestavili na popoldanski čas, in sicer z namenom, da bi si lahko ples ogledalo tudi kar največ staršev dijakov in dijakinj, ki so dopoldne običajno v službah.

Maturantke in maturanti so se, skupaj z nekaterimi profesorji iz šole, ki je bila zadnja štiri leta njihov drugi dom, prek Šutne podali na Glavni trg, kjer sta jih nagovorila in pozdravila ravnateljica GSŠRM Bernarda Trstenjak in župan Marjan Šarec ter jim zaželela čim boljši uspeh na maturi ter vso srečo na njihovi nadaljnji življenjski poti.

Razen četvorke so maturantke in maturanti odplesali še nekaj drugih plesov, na koncu pa so se jim pri plesu pridružili tudi bolj pogumni profesorji.

Vsakoletna četvorka in ples kamniških dijakov prav prijetno poživi mestni utrip Kamnika, zato ne bi bilo prav nič narobe, če bi se na kamniških mestnih ulicah plesalo večkrat. Ampak najbrž smreka, iz katere bo narejena zibel junaka, ki bi Kamničane uspel vsaj enkrat mesečno zvabil plesat na mestne ulice, še ni posajena. Ali pač?