Naslovnica / NOVICE / Med Kamničani in Domžalčani sta bili odkriti novi okužbi, v Komendi pa so, zaradi okužbe pri otroku, začasno zaprli enoto vrtca

Med Kamničani in Domžalčani sta bili odkriti novi okužbi, v Komendi pa so, zaradi okužbe pri otroku, začasno zaprli enoto vrtca

Število odkritih in potrjenih okužb z novim koronavirusom med prebivalci Kamnika in tudi okoliških občin še vedno narašča, zaradi odkrite okužbe pri enem izmed otrok, pa so morali v Komendi zapreti enoto vrtca.

Po podatkih Ministrstva za zdravje oz. sledilnika covid-19, je bila včeraj med občani, ki prebivajo na območju občine Kamnik odkrit in potrjen še en primer okužbe z novim koronavirusom. Gre za osmi aktivni primer okužbe med Kamničani, medtem, ko je trenutna epidemiološka slika v okoliških občinah nekoliko boljša.

Predvčerajšnjim je bil nov primer okužbe odkrit in potrjen tudi med prebivalci domžalske občine, kjer imajo trenutno dva aktivna primera, še dva dneva nazaj pa tudi med občani občine Komenda oziroma pri otroku, ki obiskuje enoto tamkajšnjega vrtca Čebelica, zaradi česar so pristojni, v sodelovanju z epidemiološko službo NIJZ izvedli predpisane postopke in enoto vrtca, do vključno 11. 8. 2020, preventivno zaprli.

V preostalih sosednjih oziroma bližnjih občinah v zadnjih dveh tednih ni bilo odkritih in potrjenih okužb z novim koronavirusom.