Naslovnica / PODJETNIŠTVO IN TURIZEM / Med prejemniki nagrad Top 5 sejma Ambient Ljubljana je tudi kamniško podjetje Žurbi Team d.o.o.

Med prejemniki nagrad Top 5 sejma Ambient Ljubljana je tudi kamniško podjetje Žurbi Team d.o.o.

Med letošnjimi Top 5 nagrajenci sejma Ambient Ljubljana je letos tudi kamniško podjetje Žurbi Team d.o.o., ki mu je strokovna komisija podelila nagrado za izvirno mizo za namizni tenis iz umetnega kamna, ki jo je oblikoval Rok Žurbi.

Prejšnji teden, 8. 11. 2018, se je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, pod skupnim sloganom Vse za dom, odprl 29. sejem Ambient Ljubljana oz. sejem pohištva in notranje opreme, v okviru katerega so bile podeljene tudi nagrade petim najbolj inovativnim in kreativnim izdelkom, ki združujejo funkcionalnost ter tehnološko oz. likovno kakovost v nov, sodoben izdelek.

Med letošnjimi Top 5 nagrajenci je letos tudi kamniško podjetje Žurbi Team, ki mu je strokovna komisija podelila nagrado za izvirno mizo za namizni tenis iz umetnega kamna, ki jo je oblikoval Rok Žurbi, strokovna komisija je podelitev nagrade utemeljila z besedami, da miza za namizni tenis iz umetnega kamna rešuje problem uporabe športnih naprav v javnem prostoru, ki morajo združevati merila trajnosti, funkcionalnosti in vzdrževanja, hkrati pa daje umetniški vtis.

Gre za še en lep dosežek kamniške družbe Žurbi Team d.o.o., ki je v letošnjem letu, med drugim, izdelalo tudi spomenik Franceta Prešerna, ki je bil poleti slovesno odkrit v Podgorici, glavnem mestu Črne gore.

Glede na to, da se že lep čas govori o postavitvi Kačevega mamuta, bi morda, glede na znanje in možnosti, ki jih premoremo v Kamniku, morda kazalo razmisliti, da bi bil nesrečni kamniški morda lahko ulit oz. izdelan iz kakega drugega, prav tako kvalitetnega in obstojnega materiala, ne le iz dragega brona, v vsakem primeru pa se parih Žurbijevih miz za namizni tenis občani zagotovo ne bi branili tudi v katerem izmed kamniških mestnih parkov oz. igrišč.

Fotografije: Žurbi Team

X