Naslovnica / NOVICE / Mednarodne priložnosti za mlade z Mladinskim centrom Kotlovnica v letu 2017 in 2018

Mednarodne priložnosti za mlade z Mladinskim centrom Kotlovnica v letu 2017 in 2018

Mladinski center Kotlovnica se že vrsto let ukvarja z mednarodnimi izmenjavami, preko katerih gosti evropske mlade v Kamniku, našo mladež pa pošilja po svetu. Leto 2017 ni bilo izjema, za leto 2018 pa si nadejamo še več uspehov.

Izmenjave potekajo na več ravneh ter za različna časovna obdobja. Ponujamo kratkoročne izmenjave (med enim in dvema tednoma), ki so intenzivnejše ter se nanašajo na različne teme. Prav tako pa se lahko udeležijo dolgoročnih projektov (med dvema in dvanajst mesecev), kjer dnevno delujejo v gostujoči organizaciji ter se preko časa dodobra naužijejo nove kulture, obenem pa razvijajo veščine in znanja, ki jim koristijo tako v osebnem kot poklicnem življenju.

Primerne so za vse mlade med 15. in 30. letom starosti, pokriti pa so jim stroški transporta, bivanja, hrane, v primeru dolgoročnih izmenjav pa poleg tega dobijo še žepnino. Razlogi za udeležbo so odvisni od vsakega posameznika, največkrat pa se mladi za njih odločajo zaradi nabiranja izkušenj, pridobivanja znanj in veščin, izkušnje nove kulture, večanja možnosti zaposljivosti, ne nazadnje pa tudi zaradi življenjske avanture.

Kako pa takšni projekti izgledajo? Verjetno ste na dogodkih v Kotlovnici ali na Katzenbergu v preteklem letu že zasledili dve pridni Nemki, ki smukata naokoli in pomagata pri raznih delih. Prostovoljki sta tu že šesti mesec preko Evropske prostovoljske službe, ki predstavlja del mednarodnih aktivnosti, s katerimi se ukvarja mladinski center. Njun projekt se usmerja na delo v mladinskem centru ter v Katzenbergu, kjer izkoriščata čas za piljenje tako konkretnih (tehnika, administracija, fizično delo, …) kot mehkih (načrtovanje, predvidevanje možnosti, delo z ljudmi in v ekipi, …) znanj. En del časa porabita v Kotlovnici na rednih dogodkih kot so koncerti, razstave, družabni večeri, pesniški večeri ter gledališke predstave. Drugi del, usmerjen v industrijsko dediščino mesta, pa se odvija v dvorcu Katzenberg, kjer sta sprva pomagali pri prenovi, sedaj pa že izvajata večje projekte. Do Novega leta sta tako pomagali pri razstavi Mesto na sodu smodnika, v decembru sta skupaj z ekipo postavili raketo ter ognjeno vzdušje za dogodek Ognjena Veronika, s pomočjo mentorice pa sta pripravili tudi poučni »escape room«, namenjen za mlajšo publiko. Te aktivnosti so venomer podprte z načrtom pridobivanja znanj, osebnimi in strokovnimi mentorji, različnimi usposabljanji, delavnicami, učenjem jezika, …

Kamniška mladež, ki se je v letu 2017 odločila za izkušnjo v tujini je odšla v Belgijo, Litvo, Portugalsko, Malezijo in na Poljsko, kjer so delovali na področjih umetnosti, dela z mladino, organizacije dogodkov (seminarji, filmski festivali, tabori), dela z ranljivimi skupinami ter medijski kritičnosti.

Kaj pa prinaša prihodnost? Trenutno imamo odprte prijave za dva kratkoročna projekta (8 dni) v Turčiji na temo podjetništva ter ženskih pravic, eno prosto mesto pa se ponuja v Latviji za enoletno izkušnjo.

V kolikor vas zanima več nas lahko kontaktirate na naslov info@kotlovnica.si, o vsem pa se lahko pozanimate še na dveh dogodkih, ki jih prirejamo v mladinskem centru Kotlovnica na Fužinah 10 v Kamniku.

Prvi bo 17.1. ob 18h, na katerem se bodo predstavljale izkušnje in možnosti na severu, drugi pa bo na vrsti 24. 1., kjer bomo govorili o priložnostih na jugu.

Mednarodna ekipa MC Kotlovnica

Portal Kamnik.info za svoje delovanje uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti strani. S klikom na »Sprejmi piškotke« dovoljujete uporabo vseh piškotkov. Piškotke za posamezne namene lahko izberete in urejate s klikom na »Nastavitve«.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Nastavitev piškotkov

Spletno mesto uporablja piškotke za izboljšanje vaše izkušnje med krmarjenjem po spletnem mestu. Od tega so piškotki, ki so razvrščeni glede na namen, shranjeni v vašem brskalniku, saj pripomorejo k boljšemu delovanju osnovnih funkcionalnosti spletnega mesta. Uporabljamo tudi piškotke tretjih oseb oz. zunanjih partnerjev, kot so denimo Google ter družabnih omrežji, kot je Facebook. Ti piškotki nam pomagajo pri vodenju statistike obiska in oglaševanja. Omenjeni piškotki bodo shranjeni v vašem brskalniku samo z vašim soglasjem. Piškotke lahko tudi onemogočite, kar pa lahko vpliva na delovanje oz. izgled same strani.

Piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani. Teh piškotkov ni mogoče zavrniti.

Nujni piškotki
Za nemoteno delovanje portala uporabljamo sledeče nujne piškotke:
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Save
Shrani nastavitve