Naslovnica / NOVICE / Medved je bil ponoči uplenjen pod Krvavcem

Medved je bil ponoči uplenjen pod Krvavcem

Včeraj okrog 22. ure je lovcem v bližini Ambroža pod Krvavcem uspelo upleniti medveda, ki je v zadnjih dveh tednih večkrat napadel ovce.

Ovce, zagotovo pa tudi nekoliko bolj plašni prebivalci krajev pod Kamniškimi planinami, si slednjič lahko oddahnejo, saj je lovcem na Ambrožu pod Krvavcem ponoči uspelo upleniti medveda, ki je v zadnjih dveh tednih na območju med Menino planino in Krvavcem napadel in ubil več ovac.

 

Zadnji napad na drobnico je medved izvedel v noči iz sobote na nedeljo, ko je na pašniku pod Krvavcem ubil in raztrgal dve ovci, so pa ovčke medvedu ponovno zadišale tudi včeraj ponoči, saj se je ponovno vrnil na kraj zločina, kar pa je bilo zanj usodno. Novo plenilsko namero so mu namreč z dobro odmerjenim strelom preprečili Kozorogovi lovci, ki so omenjenega medveda, za katerega je bila pred dobrim tednom izdana odločba o izrednem odstrelu, slednjič vendarle uspeli upleniti ter poslati v večna lovišča.

Kmalu po odlovu je bil medved prepeljan v lovsko hladilnico v Cerkljah, kjer kosmatinca najprej stehtali, tehtnica je pokazala 115 kilogramov, nato pa očistili  drobovine, uplenjenega medveda pa si bo danes ogledal tudi lovski inšpektor.