Naslovnica / ŠPORT / Memorial Bojana Bombača

Memorial Bojana Bombača

V počastitev državnega praznika, Dneva osvobodilne fronte in v spomin na našega odličnega igralca, Bojana Bombača, ki je žal v preteklem letu sklenil svojo življenjsko pot, smo člani Namiznoteniškega kluba Kamnik izvedli interni namiznoteniški turnir v OŠ Marije Vere v nedeljo, 25.4. 2021.

Udeleženci, trenutno najboljši igralci kar jih premoremo, so nastopili v dveh kvalitetnih kategorijah po 10 tekmovalcev. V drugi kvalitetni kategorij je dosežen vrstni red: 1. Željko Đurić, 2. Zdravko Pađen, 3. Vita Berčič, 4. Pavle Alandžak. V elitni kategoriji so najboljši bili: 1. Matjaž Mikuš, 2. Matej Habjanič, 3. Tadej Zelič, 4. Dušan Volkar.

Po turnirju smo prosili trenerja Borisa Hribarja, da pokomentira videno, kot tudi situacijo v klubu.

»S kvaliteto današnjega turnirja, glede na manjšo količino treningov, sem zelo zadovoljen. Igralci imajo isti žar in celo še večjo željo in tekmovalni naboj. Nekateri so bili pretirano nervozni, psihološko ne pripravljeni. Po enem zapletenem dvoboju s preobrati smo videli celo namerno razbit lopar in opomin pred izključitvijo. Glavni značilnosti sta bili: odlične predstave Tadeja Zeliča in razburljivi finalni dvoboj v katerem je Mikuš v podaljšku petega niza s 15:13 uspel premagati Habjaniča. Današnji turnir je prvi od šestih, ki jih planiramo do konca maja. Teh šest internih tekmovanj predstavlja pripravo in selekcijo igralcev za sestavo ekipe za naslednjo sezono. Želimo si, da bi lahko trenirali celo poletje, kar do sedaj ni bila praksa. Igralci potrebujejo treninge, ker je naša panoga tehnično izjemno zahtevna. Za kondicijo in za taktiko se že znajdemo toda za izboljšanje tehnike je potrebno nenehno ponavljanje udarcev, kot pravi stari rek: vaja dela mojstra. Čestitam svojim igralcem za prikazane kvalitetne dvoboje.

V OŠ Marije Vere, ki jo že vrsto let uspešno vodi ravnateljica, ga. Violeta Vodlan, vsako leto opažamo izboljšave v telovadnicama. Najnovejša pridobitev so nova okna v mali telovadnici, ki nam zelo izboljšajo kakovost zraka, predvsem izravnajo vlažnost. Pogoji so sedaj idealni. Upamo, da bomo dobili dovoljenje šole, da treniramo čez poletje.« To nam je z nasmeškom dejal naš dolgoletni trener Boris.

Zapisal: Željko Đurić