Naslovnica / NOVICE / Mestne pleve: Občinski zeliščni vrt

Mestne pleve: Občinski zeliščni vrt

Koprive imajo številne zdravilne učinke, v starem Rimu pa so se z njimi, da bi bili bolj možati, po intimnih predelih celo šibali in drgnili moški, ki so, v veselje svojih priležnic, želeli nekoliko povečati svoje razmnoževalno orodje.

obcinske koprive 3Zdravilnih lastnosti kopriv se bržkone zavedajo tudi na Občini Kamnik, kjer obžalujejo nedavno ter nekoliko prenagljeno uničenje mestnega rastišča trpotca in regrata, saj domala zgledno skrbijo za zeliščni vrt v neposredni soseščini občinske stavbe. Ljubek zeliščni vrtiček se namreč nahaja na parkirišču za občinsko stavbo, kjer se med drugim bujno in prosto rastočim rastlinjem, ki bi utegnilo imeti celo okrasni namen, bohoti prav lep nasad pekočih, vendar zelo zdravilnih kopriv. Občinske koprive pa utegnejo biti v tem primeru, spričo pogostega in rednega zalivanja posameznih občanov, še posebej bogate tudi z najrazličnejšimi minerali.

Za skrbno urejen nasad kopriv ob Občini Kamnik, ki je nekajkrat prejela tudi priznanje Entente florale, si prizadevni občinski vrtnarji zagotovo zaslužijo vse pohvale, saj ob pogledu na koprive ob najimenitnejši hiši v mestu, zagotovo zaigra srce tudi naravovarstveno ozaveščenemu turistu, ki tovrstnih občinskih zeliščnih vrtov v svojih krajih zagotovo ni vajen.

obcinske koprive 2