Naslovnica / NOVICE / Mestno jedro je na dan brez avtomobila zavzel otroški smeh

Mestno jedro je na dan brez avtomobila zavzel otroški smeh

Danes ob deveti uri zjutraj je bilo srce Kamnika skorajda nerazpoznavno, saj na mestnih ulicah ni bilo videti niti enega samega avtomobila.

Kamniku se podoba brez jeklenih konjičkov prav poda, kaj kmalu pa so ulice zavzeli osnovnošolski otroci in otroci iz vrtca. Mladež se lahko danes do dvanajste ure zabava na različnih točkah vse od glavnega trga pa do začetka Šutne, vlakec pa jih popelje po ozkih ulicah Kamnika.

Za zabavo ter izobraževanje otrok skrbijo na glavnem trgu s pesmijo in plesom, malce višje pred občino je postavljen poligon za vožnjo z otroškimi avtomobilčki, reševalci prakticirajo prvo pomoč, policisti pustijo otrokom da pomerijo zaščitno opremo in se zgnetejo v zadnji del policijskega kombija poleg tega pa delijo kartice z zanimivimi vsebinami.

 

Malce višje zbrane zabava klovn, nekoliko naprej pa je postavljen pravi zip-line, ki otroke po zraku popelje čez Samčev predor. Otroci se lahko preizkusijo tudi v plezanju, pogumni pa lahko izkusijo pravo pravcato mini-Planico s katere skačejo s smučkami.

Otroke sta na hitro pozdravila tudi dr. Tomaž Simetinger in kamniški župan Matej Slapar ter jim zaželela obilo zabave pa tudi varnosti v prometu na poti v šolo.

Prav zagotovo je Dan brez avtomobila pomemben, da mestno jedra vsaj en dan lažje “zadiha”, otroci pa so najbrž prav navdušeni nad vsemi zabavnimi rečmi, ki so jih danes že počeli in jih še bodo.