Naslovnica / NOVICE / Mesto bo brez klopi vse do aprila prihodnje leto

Mesto bo brez klopi vse do aprila prihodnje leto

Mestne klopi naj bi se, po navedbah Občine Kamnik, na Šutno in v središče Kamnika vrnile šele aprila.

Pred Dnevi narodnih noš so bile s Šutne in mestnega središča odstranjene klopi na katerih radi posedijo tako mladi, še raje pa starejši občani, ki si ob sedenju na klopcah odpočijejo, ko se sprehodijo prek mesta. Ko so bili Dnevi narodnih noš končani pa se mestne klopi, četudi je bilo rečeno drugače, niso vrnile na svoja običajna mesta, kar je med posameznimi občani vzbudilo kar precej vprašanj in tudi nekaj nejevolje.

Starejši občani, ki še posebej radi posedijo na klopeh pred cerkvijo na Šutni, bodo morali počakati do aprila prihodnje leto.

Zato smo na Komunalno podjetje Kamnik naslovili vprašanje, kdaj bodo odpeljane klopi znova pripeljali nazaj, vendar so nam, na naše precejšnje presenečenje, pojasnili, da klopi, po odločitvi Občine Kamnik, letos v središču mesta in na Šutni klopi ne bo več.

Ker gre za precej nenavadno odločitev, smo za pojasnilo zaprosili Občino Kamnik, ki nam je posredovala odgovor, v katerem navaja, da bodo klopi ponovno postavljene šele aprila:

Pojasnilo Občine Kamnik

»Klopi v prireditvenem in izven prireditvenega prostora se v času Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine pospravijo tudi zaradi vandalizma, saj nam je bilo pred leti povzročeno veliko škode in uničenega veliko koristnega in lepega. Največ poškodovanih klopi je bilo v Parku Evropa, na Šutni, v Samčevem predoru itd… Kot vsako leto, se tudi v letu 2018 v mesečnem planu dela za mesec oktober planira odstranitev vseh klopi iz javnih površin. Ker so bile klopi letos odstranjene že ob sami prireditvi Dnevov narodnih noš in oblačilne dediščine, se je pristojni oddelek občinske uprave odločil, da se klopi v letošnjem letu ne postavijo več. Načrtujemo, da bodo ponovno postavljene predvidoma v mesecu aprilu 2019.«

X