Naslovnica / Črna kronika / Meteorna voda, prometna nesreča in tuleči maček

Meteorna voda, prometna nesreča in tuleči maček

Gasilci so včeraj zvečer opravili kar tri intervencije, saj so morali posredovati pri vdoru meteorne vode v Tunjiški Mlaki, nuditi pomoč pri prometni nesreči v Mostah, na pomoč pa so odhiteli tudi zaplezanemu mačku na Medvedovi ulici.

Gasilsko-komunalne storitve v Tunjiški Mlaki

Včeraj popoldne, okoli 18.30, so bili gasilci obveščeni, da njihovo pomoč potrebujejo prebivalci stanovanjske hiše v Tunjiški mlaki, kjer je v stanovanje vdirala meteorna voda. Na kraju so posredovali gasilci PGD Tunjice in PGD Kamnik, ki so iz zamašenega meteornega jaška prečrpali vodo ter delno očistili zamašeno cev meteorne kanalizacije.

Prometna nesreča v Mostah

Kmalu zatem, okoli 19.20, so gasilci prejeli obvestilo, da je njihova pomoč potrebna na prizorišču prometne nesreče, do katere je prišlo v Mostah pri Komendi, kjer sta trčili dve osebni vozili.

Na pomoč so priskočili gasilci PGD Kamnik in PGD Moste, ki so zavarovali in razsvetlili prizorišče nesreče, nudili prvo pomoč poškodovani osebi do prihoda reševalne ekipe NMP Kamnik, na poškodovanih vozilih odklopili akumulatorja, ob koncu intervencije pa počistili še cestišče.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana je do nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču v ovinku zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v vozilo voznice, ki je pripeljala nasproti.

V trčenju sta se oba voznika lažje telesno poškodovala, eden izmed njiju pa je bil z reševalnim vozilom odpeljan na nadaljnje zdravljenje.

Policisti zoper povzročitelja nesreče vodijo prekrškovni postopek.

Tuleči maček ni čakal gasilcev

Za prijeten konec napornega gasilskega dne, pa je poskrbel zaplezan maček na Medvedovi ulici. Gasilci so bili nekaj pred pol deseto zvečer namreč obveščeni, da se na strehi stavbe na Medvedovi ulici nahaja mček, ki že dlje časa z mijavkanjem, kliče na pomoč.

Gasilci PGD Kamnik so zaplezanemu mačku odhiteli na pomoč z avtolestvijo in vozilom za tehnične intervencije, vendar se je tuleči maček svojega razgrajanja očitno naveličal in streho zapustil še pred prihodom gasilcev.

Foto: PGD Kamnik