Naslovnica / NOVICE / Mihael Brlec iz Palovč je zmagal na 19. državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov

Mihael Brlec iz Palovč je zmagal na 19. državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov

Na 19. državnem sekaškem tekmovanju lastnikov gozdov je, kot najboljši sekač znova blestel Mihael Brlec iz Palovč.

V sklopu prireditev 55. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA je konec avgusta potekalo tudi 19. državno sekaško tekmovanje lastnikov gozdov, na katerem se je kot najboljši sekač znova izkazal Mihael Brlec iz Palovč.

Na tekmovanju v soorganizaciji Pomurskega sejma in Zavoda za gozdove Slovenije, se je za naslove najboljših potegovalo 51 tekmovalk in tekmovalcev, ki so se prebili skozi kvalifikacije znotraj izbirnih tekmovanj območnih enot Zavoda za gozdove.

V moški konkurenci je zmagal Kamničan oz. Palovčan Mihael Brlec (OE Ljubljana), ki je zbral 1.657 točk, s čemer je kar lepo popravil lanski rezultat, ko je na taistem tekmovanju osvojil 5. mesto. Drugo mesto je osvojil Janko Mazej (OE Celje) s 1.614, tretje pa Dani Avbreht (OE Nazarje) s 1.608 točkami.

Ekipa Mihe Brleca, v kateri je tudi bil, kot najstarejši sekač tudi njegov oče, pa je suvereno zastopala tudi Območno enoto Zavoda za gozdove Ljubljana, saj je osvojila tretje mesto. Prvo mesto je zasedla OE Nazarje (4.792 točk), druga je bila OE Celje (4.613), tretja pa OE Ljubljana (4.585).

Iskrene čestitke!