Naslovnica / NOVICE / Miklavževi prijatelji dixilenda Pod skalo

Miklavževi prijatelji dixilenda Pod skalo

Že res, da se Pub Pod skalo nahaja v predmestju, ampak nocoj se zdi, kot da se je priljubljen lokal, ki je v zadnjem času tudi redno prizorišče najrazličnejših glasbenih dogodkov, preselil še nekoliko dlje, v predmestje samega New Orleansa. Gostje smo resda nekoliko bolj bledi, ampak melodije, ki jih iz svojih inštrumentov izvabljajo člani  zasedbe Prijatelji dixilanda, so avtentične, da se lahko človek, ki premore vsaj nekaj malega domišljije, vsaj za trenutek preseli v predbožično vzdušje na oni strani luže, od koder melodije, ki jih Prijatelji dixilanda igrajo gostom nabito polnega lokala, tudi izhajajo.

Prijatelji diksilanda, katerih obraze lahko povečini najdete tudi v uniformah Mestne godbe Kamnik, sicer niso prvi tovrstni ansambel v Kamniku, so pa najbrž trenutno edini še aktivni, kajti dixiland band Mamut je v izumiranju, starejši izvajalci tovrstne glasbe na Kamniškem, pa so se, vsaj v javnosti, povečini prelevili v poslušalce.

prijatelji dixia pod skalo 1

Ljubiteljski zasedbi Prijatelji diksilanda, ki jo sestavljajo Anja Zajc – trobenta, Eva Mavsar – bas kitara, Nina Merkoci – alt in sopran saksofon, Andraž Gnidovec – pozavna, Gašper Bernot – bobni, Mihael Japelj – kitara, Matevž Zlatnar – banjo, Matic Gregorka – klarinet in alt saksofon ter vodja ansambla, se je tokrat na odru pridružil tudi mojster ragtima Nejc Jurkovič.

Nedvomno se je Pod skalo odvil še en prijeten glasbeni večer, ki je, kot ščepec cimeta v kuhanem vinu, kot nalašč za stopnjevanje predprazničnega vzdušja v kamniškem veselem decembru.