Naslovnica / KULTURA / Milena Klemen razstavlja v kavarni Veronika

Milena Klemen razstavlja v kavarni Veronika

V kamniški mestni kavarni je med 7. marcem in 2. majem na ogled prva samostojna razstava likovnih del Milene Klemen iz Rožičnega pri Kamniku. Avtorica se s slikanjem ukvarja ljubiteljsko, intenzivneje zadnja leta, odkar je upokojenka.

 V »tretjem življenjskem obdobju« se je namreč energije polna upokojenka pridružila domžalskemu društvu Lipa, ki že več kot dvajset let spodbuja aktivno preživljanje tako imenovanih starejših. Milena je del likovne sekcije, kjer svoje slikarsko znanje izpopolnjuje pri mentorici Duši Jesih. »Dvakrat tedensko sem v društvu, enkrat tedensko pa se, prav tako v Domžalah, še dodatno izpopolnjujem pri diplomirani slikarki Mariji Mojci Vilar, ki jo zagotovo dobro poznajo tudi ljubitelji slikanja iz kamniškega konca, saj je pogosta udeleženka kamniških likovnih dogodkov, razstavljala je tudi že v Veroniki,« nam je povedala Klemenova, ki je svoja izbrana dela javnosti na ogled postavila na predvečer Dneva žena, zadnji marčevski večer pa je z uradnim odprtjem razstavo pospremila v zadnji mesec.

 

Na odprtju so bile ob predsedniku društva Lipa, Marjanu Ravnikarju, v ospredju, poleg Milene, ženske ustvarjalke. Zbrane sta navdušili Lipini kitaristki Joži Anžin in Saša Šink ter ljudska pevka Mara Vilar, bolj znana kot Moravška Mara. Milenina dela je podrobno predstavila njena mentorica Vilarjeva, umetniško filozofijo pa njena hči Nina Klemen Blatnik.

»Umetnost je neminljiva, pogosto nima praktičnih dejstev, je pa namenjena osebnemu in duhovnemu uživanju,« sporoča Milena Klemen, ki jo boste lahko srečali tudi na katerem izmed slikarskih ex – temporov v organizaciji njene Lipe ali pa domačega ŠKD Sela. »Vsekakor bom še naprej uživala v umetnosti, slikanju. Narava, cvetje in ženski liki so motivi, ki jih najpogosteje upodabljam,« še dodaja umetnica in vabi v kavarno, kjer si ob kavi lahko privoščite trinajst njenih akrilov in olj na platnu. Od replike Belokranjskega plesa Matije Jame in Prodajalke vijolic do Romantičnega šopka in Dekleta s šopkom maka …

D.R.