Naslovnica / ŠPORT / Mitja Mali in Damjan Đurić sta zmagovalca namiznoteniških lig

Mitja Mali in Damjan Đurić sta zmagovalca namiznoteniških lig

Po dveh mesecih tekmovanj smo v OŠ Marije Vere 23.12.2018  zaključili obe namiznoteniški posamezni regijski ligi Kamnik 2018. V prvi ligi je nastopilo 22 igralcev. Dobitniki kolajn: 1. Mitja Mali – Kamnik, 2. Ivo Zelič – Loke v Tuhinju, 3. Janez Bergant – Medvode. V elitni ligi je nastopilo 12 igralcev. Najboljši so bili: 1. Damjan Đurić – Kamnik, 2. Željko Đurić – Kamnik, 3. Matjaž Mikuš – Loka pri Mengšu. Po sistemu vsak z vsakim je bilo odigrano kar  314 kvalitetnih, borbenih, in izenačenih dvobojev.

Tradicionalna ekipna namiznoteniška tekma med ekipama NTK Kamnik in ŠD Tuhinj je odigrana v nedeljo 23.12. v OŠ Marije Vere. Po 7 igralcev je nastopilo za vsako ekipo. Po 49 dvobojih je zmagala ekipa NTK Kamnik z izidom 26 : 23.  Za dodatne informacije in za strokovno mnenje smo vprašali trenerja NTK Kamnik Borisa Hribarja. Dejal je: »Od leta 2012 vsako leto odigramo po dve tekmi proti ŠD Tuhinj, prvič v Kamniku in drugič v Lazah v Tuhinju. Trenutni izid v zmagah je 7 : 6 za ŠD Tuhinj. V tej sezoni smo pomladili ekipo. Delamo bolj zavzeto na treningih in bol strokovno vodeno. Pri vseh mojih igralcih je viden napredek. Upamo, da bomo aprila v Lazah izenačili skupni rezultat. Naše tekme imajo svoj čar, svojo zgodovino in tekmovalnost podobno, kot to v Angliji imajo veslaške tekme med Oxford-om in Cambridge-m.«

Za NTK Kamnik so zaigrali: Janez Popelar, Tadej Zelič, Damjan Đurić, Mitja Mali, Luka Koželj, Matjaž Mikuš in Aleš Kokalj. Za ŠD Tuhinj so igrali: Matjaž Sedušak, Dušan Volkar, Peter Pančur, Franc Drolc, Milan Močnik, Matjaž Gorjan in Matevž Hribar. Vsi so prikazali odlično igre. Za najboljšega igralca srečanja je razglašen mladi Janez Popelar. Prehodni pokal tega prestižnega občinskega tekmovanja je iz rok kapetana ŠD Tuhinj Franca Drolca prejel kapetan NTK Kamnik Mitja Mali.

Ekipni regijski ligi: Prva in Eltna bosta uradno pričeli s tekmovanjem 3.1.2019. Še ni prepozno, da se prijavite na klubski telefon 041 522 305. V ekipi sta po dva člana. Tekme pri katerih so štiri posamezni dvoboji in en dvoboj dvojic bodo potekale v OŠ Marije Vere do 1.3.2019 ob sredah, sobotah in nedeljah.

Zapisala: Tjaša Žibert, NTK Kamnik