Naslovnica / ŠPORT / Mladi kamniški judoisti kovali bron v bosanskem Prnjavorju

Mladi kamniški judoisti kovali bron v bosanskem Prnjavorju

12 Judoistov kamniškega judo kluba, se je v nedeljo 16.8. vrnilo iz mednarodnega judo kampa , ki se je odvijal od 10.8. do 14.8.. Končal pa se je z velikim mednarodnim tekmovanjem, kjer je merilo moči preko 600 mladih judoistov od 7 do 18 let, iz Romunije, Bolgarije, Črne gore, Hrvaške, Makedonije, Rusije, Srbije, Nizozemske, Slovenije in domače Bosne.

Tekmovanje je bilo na visoki ravni, a naši tekmovalci so se hrabro borili in trije so si uspeli priboriti medaljo bronastega leska: Haya Veinhandl Obaid (U7), Zala Begić Lamut in Jakob Plantarič (U11).

judo klub kamnik prnjavor  3

Še trem se je medalja za malo izmuznila iz rok in so tako v borbi za 3.mesto izgubili, s tem pa osvojili 5. Mesto: Nik Špoljarič (U11), Enej Begić Lamut (U13) ter Lan Balantič (U15), ki je imel že res zelo Ostali tekmovalci, ki so imeli kanček športne nesreče in so tokrat ostali brez uvrstitve: Aleksej Pajić (U9), Angelina Pajić, Miloš Jovanović, Alendina Rekić ter Luka Žagar (vsi U11).

Za vse naše judoiste, so bile najpomembnejši del te odprave, ravno priprave in pestro spremljevalno dogajanje na kampu, tekmovanje pa je bilo le logičen zaključek tega nepozabnega madnarodnega judo kampa, za katerim stoji organizator, domači Judo klub Soko-M.

Besedilo in fotografije: Judo Klub Kamnik