Naslovnica / ŠPORT / Mladi kamniški vaterpolisti so državni podprvaki

Mladi kamniški vaterpolisti so državni podprvaki

V Kopru se je v teh dneh odvil zaključni turnir v vaterpolu za dečke in deklice do 15 let, na katerem so nastopili tudi kamniški vaterpolisti.

Ekipa VD Kamnik se je na turnir podala z drugega mesta. V polfinalu je bil njihov nasprotnik AVK Branik iz Maribora. Čeprav so vsi pričakovali lažji preboj v finale, so polfinalno temo fantje in dekle v dobili s končnim rezultatom 8:7.

V finalu je ekipo VD Kamnik čakal AVK Triglav, ki je upravičil vlogo favorita, končni rezultat finalne tekme pa je bil kar visok 16:5 v korist kranjskih vaterpolistov.

Drugo mesto je lep uspeh, do poletja, ko je še pokalno prvenstvo pa bo potrebno še močno trenirati.

V ekipi kamniških vaterpolistov so nastopili: David Golob in Vasja Burja G. vratarja, Brina Peterlin, Gašper Brišnik, Lukas Z. Gligorovski, Matic Kordež, Urban Zupan, Aleksander Cerar, Ažbe Cerar, Blaž Nadižar, Marko Pilič, trener Primož Romšak.

V nedeljo so v Ljubljani igrali tudi naši najmlajši vaterpolisti in osvojili 5. mesto. Najprej so v skupini izgubili z SLO Ljubljana in Koprom, v tekmi za 5. mesto pa so tesno premagali Branik iz Maribora.

Na turnirju v Ljubljani so igrali: Gole Jaša, Erik Mujanovič, Peter Mikuš, Matic Veršnik, Vane Brišnik in Maksim Z. Gligorovski.

Čestitke obema ekipama!

Dare Homar