Naslovnica / KULTURA / Mladi pevci so dan zapolnili z glasbo in ljubeznijo

Mladi pevci so dan zapolnili z glasbo in ljubeznijo

Atrij samostana Mekinje je danes gostil do sedaj najbrž največji oziroma najbolj obiskan dogodek, ki se je odvil v njegovi sredi pod naslovom “Poj z menoj”.

Nabito poln samostan Mekinje, ki ni pokal po šivih zgolj v glavnem prireditvenem prostoru, temveč tudi po svojem labirintu hodnikov so danes zapolnili mladi talenti s svojimi mladostniškimi glasovi in smehom na Območni reviji otroških in mladinskih pevskih zborov iz občin Kamnik in Komenda.

 

Po dveh letih premora so pred publiko ponovno nastopili vokalisti kamniških osnovnih šol, natančneje se je predstavilo 14 zborov, ki so prihajali iz OŠ Frana Albrehta, OŠ Šmartno v Tuhinju, OŠ Toma Brejca, OŠ Stranje, OŠ Marije Vere in njihovih podružnic, pevci z Osnovne šole Komenda – Moste pa so bili na današnji reviji žal odsotni. Najmlajši so prepevali zimzelene o hudi mravljici in čuku na veji, starejši otroški pevski zbori so staršem zapeli o Piki Nogavički, mladinci pa so poslušalcem predstavili pesmi, ki so govorile o svobodi, našem planetu in kako (slabo) skrbimo zanj.

 

Vrhunec popoldneva so starši, stari starši, strici in tete ter drugi obiskovalci doživeli ob samem koncu nastopov, ko se je z vseh stopnišč usul vrvež nadobudnih pevk in pevcev, v uredništvu smo jih našteli okoli 400, ki so se, bolj ali manj uspešno stisnili na, ob, pod in pred oder ter skupno v en glas s publiko odpeli zimzeleno Pepela in krvi – Dan Ljubezni.